2007. június 19. 07:57

Az MTI most júniusban lefordítja, a magyar sajtó pedig az Indextől kezdve az Origo ingatlanon át a Hvg.hu-ig lehozza a [[http://www.globalpropertyguide.com/ Global Property Guide]] nemzetközi piacfigyelő és tanácsadó cég elemzését az európai lakástípusú ingatlanbefektetésekről. Pedig a [[http://www.globalpropertyguide.com/articleread.php?article_id=82&cid= cikket]] 2007. január 16-án frissítették legutoljára.

Az MTI most júniusban lefordítja, a magyar sajtó pedig az Indextől kezdve az Origo ingatlanon át a Hvg.hu-ig lehozza a Global Property Guide nemzetközi piacfigyelő és tanácsadó cég elemzését az európai lakástípusú ingatlanbefektetésekről. Pedig a cikket 2007. január 16-án frissítették legutoljára.

A cikk egyébként arról szól, mennyibe kerülnek és a kiadásukból származott bevételek alapján hogyan térülnek meg az európai országokban a lakásbefektetések. Íme a két lista:

Ingatlanvásárlás


Ingatlanvásárlás megtérülése kiadással


Forrás: Global Property Guide

Budapest megterülés szempontjából egészen jó helyen szerepel a listán, igaz Moszkva előttünk van. Ugyanakkor a Pénzcentrum munkatársai június elején a moszkvai ingatlanmegtérülési index számítási metódusa alapján kiszámolták a budapesti indexet is, és a két szám alapján Budapesten jobban megérte ingatlant vásárolni és kiadni, mint Moszkvában (igaz a Global Property Guide munkatársai nem számoltak sem ingatlannövekedési, sem amortizációs értékkel).

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.