2007. június 19. 07:57

Az MTI most júniusban lefordítja, a magyar sajtó pedig az Indextől kezdve az Origo ingatlanon át a Hvg.hu-ig lehozza a [[http://www.globalpropertyguide.com/ Global Property Guide]] nemzetközi piacfigyelő és tanácsadó cég elemzését az európai lakástípusú ingatlanbefektetésekről. Pedig a [[http://www.globalpropertyguide.com/articleread.php?article_id=82&cid= cikket]] 2007. január 16-án frissítették legutoljára.

Az MTI most júniusban lefordítja, a magyar sajtó pedig az Indextől kezdve az Origo ingatlanon át a Hvg.hu-ig lehozza a Global Property Guide nemzetközi piacfigyelő és tanácsadó cég elemzését az európai lakástípusú ingatlanbefektetésekről. Pedig a cikket 2007. január 16-án frissítették legutoljára.

A cikk egyébként arról szól, mennyibe kerülnek és a kiadásukból származott bevételek alapján hogyan térülnek meg az európai országokban a lakásbefektetések. Íme a két lista:

Ingatlanvásárlás


Ingatlanvásárlás megtérülése kiadással


Forrás: Global Property Guide

Budapest megterülés szempontjából egészen jó helyen szerepel a listán, igaz Moszkva előttünk van. Ugyanakkor a Pénzcentrum munkatársai június elején a moszkvai ingatlanmegtérülési index számítási metódusa alapján kiszámolták a budapesti indexet is, és a két szám alapján Budapesten jobban megérte ingatlant vásárolni és kiadni, mint Moszkvában (igaz a Global Property Guide munkatársai nem számoltak sem ingatlannövekedési, sem amortizációs értékkel).