TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A várakozásoknak megfelelően változatlanul 9,5 százalékon hagyta az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa - jelentették be hétfőn délután. Ez sorozatban a harmadik hónap, hogy nem kerül sor változtatásra, legutóbb januárban volt 50 bázispontos kamatcsökkentés.

A jelek szerint megakadt a kamatcsökkentés folyamata, mivel hétfőn immár harmadik alkalommal maradt változatlan az irányadó ráta. Sőt, legutóbb az MNB vezetősége 100 bázispontos kamatemelés mellett érvelt a jegyzőkönyv szerint, csak a külsős tagok szavazataival maradt márciusban szinten a kamat.

Hétfőn kiderült, hogy az áprilisi kamatmeghatározó ülésen sem változtat az irányadó rátán a Magyar Nemzeti Bank, így továbbra is 9,5 százalék a kamatszint. Az MNB kicsit megakadt, ugyanis a gyenge forint miatt nincs lehetőség további csökkentésre, a kamatemelés pedig az elmúlt hetek enyhe forinterősödése után nem lenne indokolt.


A döntésről délután háromkor tart sajtótájékoztatót Simor András, az MNB elnöke, az eseményről természetesen később beszámolunk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.