2p

A meghirdetett mennyiségnél 21,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 64,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 15 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 18 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 110,10 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK megemelt értékesítéssel 27 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 14 bázisponttal magasabb, 1,36 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,37 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 58,60 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítés mellett, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 13 bázisponttal magasabb, 1,92 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,93 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 21,69 milliárd forintból 15 milliárd forintot fogadott el az ÁKK megemelt értékesítéssel. Az aukciós átlaghozam 3,29 százalék volt, 17 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

Szerdán a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 3,29 százalék volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!