2015. február 2. 19:07

Négy forinttal erősödött a magyar fizetőeszköz a svájci frankkal szemben, a Mol is jó napot zárt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 188,14 pontos, 1,14 százalékos emelkedéssel, 16719,07 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama emelkedett az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője az MTI-nek elmondta: a magyar piac egy helyben toporgott, az, hogy az átlagosnál szerényebb forgalom mellett 1 százalék feletti pluszban tudott zárni, leginkább a Molnak köszönhető, amely napi csúcsán tudta befejezni a napot. A forint árfolyamában szintén csak szerény elmozdulások voltak.

A nyugat-európai tőzsdék az üzletkötő szerint tartják múlt heti magasságukat, amióta bejelentették az európai "pénznyomdát". A DAX pluszban - 0,7 környékén - jár ugyan, de az elmúlt két hét sávjában van, egyelőre nem tud tovább emelkedni. Az amerikai piacok támasz szintjükig - 200 napos mozgóátlag - estek, amely egyelőre működik. Az üzletkötő kiemelte továbbá, hogy az olaj ára emelkedni kezdett.

A Mol 335 forinttal, 3,03 százalékkal 11 390 forintra erősödött. Az OTP-részvények ára 5 forinttal, 0,14 százalékkal 3655 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,40 százalékkal 362 forintra emelkedett. A Richter árfolyama 10 forinttal, 0,27 százalékkal 3750 forintra nőtt.

Jelentősen gyengült minden főbb devizával szemben a svájci frank, amiben vélhetőleg szerepe lehet annak a hétvégén megjelent sajtóinformációnak, hogy a svájci jegybank gyengébb, 1,05-1,1-es szintet szeretne az euróval szemben. A frank esése a forinttal szemben is érződött, négy forinttal csökkent a kurzus és ismét 300 alá került, hétfőn este 296 forintot kellett adni egy frankkért. Minimálisan erősödött az euró 311 forint fölé kúszott a kurzus. Egy dollárért az esti órákban 274,40 forintot adtak.

A kötvénypiacon vegyesen mozogtak az árfolyamok, a rövid papírok hozama kismértékben nőtt, míg a hosszúak esetében hozamcsökkenést láthattunk.

MTI/mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.