2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A reggeli zuhanás után délutánra erősödésbe fordult a BUX, mely végül 106,05 ponttal erősödött. Az 5000 forinton nyitó OTP napon belül 6 százalékot erősödött.

A reggeli zuhanás után délutánra erősödésbe fordult a BUX, mely végül 106,05 ponttal erősödött. Az 5000 forinton nyitó OTP napon belül 6 százalékot erősödött.

Fordulatos napnak lehettünk pénteken tanúi, a nyitáskor még 2,5 százalékos mínuszt mutató BUX a nap végére 106,05 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel, 20266,92 ponton zárt. A nagyobb részvények többsége - a Magyar Telekomot kivéve - hasonló pályát járt be, a padlóról felkelve sikerült pluszban zárniuk. A forgalom az átlagosnál erősebb 27 milliárd feletti volt.

A reggeli esés hátterében továbbra is a dubaji pénzügyi összeomlás miatti aggodalom állt. Ám ahogy napközben néhány megnyugtató hír napvilágot látott, úgy tértek vissza a befektetők, és jöttek fel az árak.


A blue chipek közül a Mol 0,65 százalékkal 15550 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,64 százalékkal 5316 forintra nőtt. Fél százalékkal, 200 forinttal kapaszkodott fentebb a Richter, mely 40650-on fejezte be a hetet. A másik gyógyszerpapír, az Egis nem volt ilyen szerencsés, hiszen 155 forintot, 0,8 százalékot esett, és 18650 forinton zárt. A Magyar Telekom egész nap vergődött, a zárásra sem tudta összekapni magát. A 726 forintos záró ár 1,2 százalékkal marad el a csütörtöki értéktől.

A tengerentúli piacok, melyek csütörtökön zárva tartottak, most reagálják le az ázsiai bizonytalanságokat, és azokat a félelmeket, mely szerint gyengébb lesz az idei karácsonyi szezon. A hagyományosan a Hálaadást követő pénteken elstartoló karácsonyi bevásárlási napon (Black Friday) a kereskedők hiába adnak elképesztő engedményeket, a nehéz gazdasági helyzet miatt a tavalyinál jóval kisebb forgalomra lehet számítani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!