2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Erősödéssel kezdett kedden a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, mely a nap első felében bő egy százalékkal állt tegnapi záróértéke felett. A vezető részvények közül eddig a Mol a nap nyertese, az olajcég papírjaiért majdnem 3 százalékkal kellett többet adni, mint a hétfői záráskor.

22 750 ponton állt a keddi kereskedés első felében a BUX index, ez 1,28 százalékkal volt magasabb a tegnapi záróértéknél. A forgalom egyelőre alacsonyabb az átlagnál, az első órákban alig 4 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többsége javítani tudott a nyitás után, csak a Richter lógott ki lefelé a sormintából. Az OTP 5964 forintos árfolyama 1,51 százalékkal volt magasabb a hétfői zárószintnél, míg a Mol 2,68 százalékos ugrást követően 23 000 forintot ért. Eközben a Magyar Telekom 532 forintos árfolyama pedig négy forinttal volt magasabb, mint tegnap.

Felemás teljesítménnyel nyitottak a gyógyszergyártók a piacon, hiszen a Richter 0,65 százalékos lecsorgás után 35 700 forintba került, míg az Egis 19 300 forintos árfolyama 0,78 százalékkal magasabb volt, mint a tegnapi záráskor.

Erősödéssel nyitott a forint a hétfői jókora vérengzés után: a kedd délelőtti 269,56-os euróárfolyam már fél százalékkal elmaradt a hétfőitől. A dollárral szemben 190,72-ig kapaszkodott vissza a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 217 forintba került.

A vezető európai részvénypiacokon is erősödéssel indult a nap kedd reggel: a londoni FTSE délelőtt 0,56 százalékkal állt tegnapi záróértéke felett, míg a frankfurti DAX 0,8 százalékos pluszban volt. Régiónkban a varsói WIG 20 még néhány pontos mínuszban volt tegnaphoz képest, de lassan kapaszkodott felfelé.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!