2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Mind a forint, mind az OTP jelentősen erősödött kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 150,73 pontos, 0,55 százalékos emelkedéssel, 27 723,68 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta, a forgalom alacsony volt. Az OTP kereskedése a nemzetközi hangulatnak megfelelően alakult, a többi papír árfolyama nem változott érdemben az előző napi záróárhoz képest. A forint az elmúlt órákban erősödni tudott, 309,75 az euróhoz képest, napi csúcsán fejezi be a napot - tette hozzá.

Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: nem voltak érdemi elmozdulások annak hatására, hogy a monetáris tanács 0,90 százalékon hagyta az alapkamatot, ami megfelelt az elemzők és a piac várakozásainak. Az OTP erősödése kapcsán megjegyezte, az olasz bankszektorból az UniCredit kapcsán kedvező hírek érkeztek, pár héttel ezelőtt pedig éppen az ott kialakult problémák miatt estek jelentősen az európai bankpapírok.  

A Mol 40 forinttal, 0,23 százalékkal 17 320 forintra erősödött, 548,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 91 forinttal, 1,29 százalékkal 7151 forintra nőtt, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 437 forintot ért, forgalma 189,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 1 forinttal, 0,02 százalékkal 5600 forintra emelkedett, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!