TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, megfelelően a várakozásoknak. Az egynapos kamat célsávja 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, megfelelően a várakozásoknak. Az egynapos kamat célsávja 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

A kamatdöntés bejelentését követően a Fed nyiltpiaci bizottsága kétnapos üléséről rövid nyilatkozatot adott ki. Ebben egyebek között leszögezi: legutóbbi találkozójuk, azaz április óta az amerikai gazdaság zsugorodásának üteme mérséklődött, a pénzpiaci feltételek az utóbbi hónapokban szélesebb körben javultak.

A bizottság úgy ítéli meg, hogy a pénzpiacok és a pénzintézetek stabilizálását célzó lépések, a költségvetési és monetáris ösztönzések - a piaci erőkkel együtt - hozzájárulnak majd a tartós növekedés fokozatos elindulásához az árak stabilitása mellett. A források oldaláról nézve az árnyomás valószínűleg gyengül és egy ideig az infláció visszafogott marad. A Fed minden rendelkezésére álló eszközzel a gazdaság fellendülését és az árak szintjének tartását segíti.


Elemzői vélemény szerint a Fed álláspontja azt az üzenetet hordozza, hogy a befektetőknek nem kell aggódniuk a Fed esetleges olyan agresszív pénzpolitikai döntéseitől, melyek a gazdaság élénkítésével idővel elszabadítják az inflációt az Egyesült Államokban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.