<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, megfelelően a várakozásoknak. Az egynapos kamat célsávja 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, megfelelően a várakozásoknak. Az egynapos kamat célsávja 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

A kamatdöntés bejelentését követően a Fed nyiltpiaci bizottsága kétnapos üléséről rövid nyilatkozatot adott ki. Ebben egyebek között leszögezi: legutóbbi találkozójuk, azaz április óta az amerikai gazdaság zsugorodásának üteme mérséklődött, a pénzpiaci feltételek az utóbbi hónapokban szélesebb körben javultak.

A bizottság úgy ítéli meg, hogy a pénzpiacok és a pénzintézetek stabilizálását célzó lépések, a költségvetési és monetáris ösztönzések - a piaci erőkkel együtt - hozzájárulnak majd a tartós növekedés fokozatos elindulásához az árak stabilitása mellett. A források oldaláról nézve az árnyomás valószínűleg gyengül és egy ideig az infláció visszafogott marad. A Fed minden rendelkezésére álló eszközzel a gazdaság fellendülését és az árak szintjének tartását segíti.


Elemzői vélemény szerint a Fed álláspontja azt az üzenetet hordozza, hogy a befektetőknek nem kell aggódniuk a Fed esetleges olyan agresszív pénzpolitikai döntéseitől, melyek a gazdaság élénkítésével idővel elszabadítják az inflációt az Egyesült Államokban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.