Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Mol menedzsmentje azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a 2008-as eredmények után ne fizessen osztalékot a részvényeseknek, az összeg inkább kerüljön át az eredménytartalékba - olvasható a kedden délután megjelent közgyűlési előterjesztésben.

A jelek szerint nem fizet idén osztalékot a Mol - legalábbis erre utal, hogy a menedzsment a közgyűlési előterjesztésben azt javasolja, hogy az osztalékra fordítandó összeget inkább tegyék át az eredménytartalékba. A döntés nem volt igazán meglepő, Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató március elején egy interjúban már beszélt arról, hogy veszélybe kerülhet az idei osztalék.

A Felügyelő Bizottság támogatja az Igazgatóság javaslatát, mely szerint 2009-ben a Társaság a 2008. üzleti évre vonatkozóan ne fizessen osztalékot, a teljes eredmény az eredménytartalékba kerüljön átsorolásra - olvasható a Mol kedden megjelent közgyűlési előterjesztései között. A közgyűlést egyébként április 23-án tartja az olajcég.


A Mol konzervatív osztalékpolitikát folytat az idén, ami esetleg oda vezet, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi eredménye után - írta még március elején a Reuters hírügynökség, a Mol vezérigazgatójára, Hernádi Zsoltra hivatkozva. Hernádi ezt főleg a nemzetközi pénzügyi válsággal és az INA-részesedés növelésével magyarázta.

2008-ban a Mol 141,5 milliárd forintos nyereséget ért el, ami 45 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől. A negyedik negyedév már veszteséges volt, 33,3 milliárd volt mínusz az év utolsó három hónapjában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.