2009. április 8. 06:44

A Mol menedzsmentje azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a 2008-as eredmények után ne fizessen osztalékot a részvényeseknek, az összeg inkább kerüljön át az eredménytartalékba - olvasható a kedden délután megjelent közgyűlési előterjesztésben.

A jelek szerint nem fizet idén osztalékot a Mol - legalábbis erre utal, hogy a menedzsment a közgyűlési előterjesztésben azt javasolja, hogy az osztalékra fordítandó összeget inkább tegyék át az eredménytartalékba. A döntés nem volt igazán meglepő, Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató március elején egy interjúban már beszélt arról, hogy veszélybe kerülhet az idei osztalék.

A Felügyelő Bizottság támogatja az Igazgatóság javaslatát, mely szerint 2009-ben a Társaság a 2008. üzleti évre vonatkozóan ne fizessen osztalékot, a teljes eredmény az eredménytartalékba kerüljön átsorolásra - olvasható a Mol kedden megjelent közgyűlési előterjesztései között. A közgyűlést egyébként április 23-án tartja az olajcég.


A Mol konzervatív osztalékpolitikát folytat az idén, ami esetleg oda vezet, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi eredménye után - írta még március elején a Reuters hírügynökség, a Mol vezérigazgatójára, Hernádi Zsoltra hivatkozva. Hernádi ezt főleg a nemzetközi pénzügyi válsággal és az INA-részesedés növelésével magyarázta.

2008-ban a Mol 141,5 milliárd forintos nyereséget ért el, ami 45 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől. A negyedik negyedév már veszteséges volt, 33,3 milliárd volt mínusz az év utolsó három hónapjában.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.