<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Mol menedzsmentje azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a 2008-as eredmények után ne fizessen osztalékot a részvényeseknek, az összeg inkább kerüljön át az eredménytartalékba - olvasható a kedden délután megjelent közgyűlési előterjesztésben.

A jelek szerint nem fizet idén osztalékot a Mol - legalábbis erre utal, hogy a menedzsment a közgyűlési előterjesztésben azt javasolja, hogy az osztalékra fordítandó összeget inkább tegyék át az eredménytartalékba. A döntés nem volt igazán meglepő, Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató március elején egy interjúban már beszélt arról, hogy veszélybe kerülhet az idei osztalék.

A Felügyelő Bizottság támogatja az Igazgatóság javaslatát, mely szerint 2009-ben a Társaság a 2008. üzleti évre vonatkozóan ne fizessen osztalékot, a teljes eredmény az eredménytartalékba kerüljön átsorolásra - olvasható a Mol kedden megjelent közgyűlési előterjesztései között. A közgyűlést egyébként április 23-án tartja az olajcég.


A Mol konzervatív osztalékpolitikát folytat az idén, ami esetleg oda vezet, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi eredménye után - írta még március elején a Reuters hírügynökség, a Mol vezérigazgatójára, Hernádi Zsoltra hivatkozva. Hernádi ezt főleg a nemzetközi pénzügyi válsággal és az INA-részesedés növelésével magyarázta.

2008-ban a Mol 141,5 milliárd forintos nyereséget ért el, ami 45 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől. A negyedik negyedév már veszteséges volt, 33,3 milliárd volt mínusz az év utolsó három hónapjában.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.