2008. április 7. 06:49

A közel 120 millió forintos nyereségből a bank vezetősége nem javasolja osztalék kifizetését a részvényeseknek.

Nem fizet idén osztalékot a részvényeseknek az OTP - jelentette be a bank hétfő reggeli közleményében. A 119,8 millió forintos adózótt eredmény tíz százalékát általános tartalék képzésére fordítják, a többi pedig a cég mérleg szerinti eredményét adja.

Tavaly 144 forintot fizetett a bank részvényenként a 2006-os eredmények után, egy évvel ezelőtt még azt nyilatkozták az OTP képviselői, hogy az eredmény 30 százalékát a következő években is osztalékfizetésre fogják fordítani. Ennek ellenére ma reggel azt jelentette be közleményben a vállalat, hogy az éprilis végi közgyűésen azt figja javasolni, hogy nem fizessenek osztalékot a részvényeseknek.

Az OTP április 25-én tartja éves közgyűlését, a részvényesek akkor fognak szavazni a vezetőség javaslatáról az osztalékot illetően.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.