2008. április 7. 06:49

A közel 120 millió forintos nyereségből a bank vezetősége nem javasolja osztalék kifizetését a részvényeseknek.

Nem fizet idén osztalékot a részvényeseknek az OTP - jelentette be a bank hétfő reggeli közleményében. A 119,8 millió forintos adózótt eredmény tíz százalékát általános tartalék képzésére fordítják, a többi pedig a cég mérleg szerinti eredményét adja.

Tavaly 144 forintot fizetett a bank részvényenként a 2006-os eredmények után, egy évvel ezelőtt még azt nyilatkozták az OTP képviselői, hogy az eredmény 30 százalékát a következő években is osztalékfizetésre fogják fordítani. Ennek ellenére ma reggel azt jelentette be közleményben a vállalat, hogy az éprilis végi közgyűésen azt figja javasolni, hogy nem fizessenek osztalékot a részvényeseknek.

Az OTP április 25-én tartja éves közgyűlését, a részvényesek akkor fognak szavazni a vezetőség javaslatáról az osztalékot illetően.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.