2p

Nem hagyták jóvá a hitelezők az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. hétfőn megtartott csődtárgyalásán a társaság által előterjesztett egyezségi javaslatot - jelentette be Soós Csaba vezérigazgató, az igazgatóság elnöke a BÉT honlapján.

A közlemény szerint nem hagyták jóvá a társaságnak a fizetési haladék 120 nappal történő meghosszabbításáról szóló javaslatát, és a hitelezők jogszabályban előírt többsége sem hagyta jóvá a hitelezői választmány megalakítására vonatkozó hitelezői javaslatot.

A társaság vállalta az egyezségi javaslat átdolgozását, így a fizetési haladék időtartama alatt újabb csődtárgyalás megtartására kerül sor - közölte Soós Csaba.

A tavaly december óta csődeljárás alatt álló társaság január végén közzétette a fizetőképességének helyreállítását célzó programját és egyezségi javaslatát.

Az akkori tájékoztatás szerint az E-Star programjának célja, hogy meggyőzze a kötvényes, banki, valamint szállítói hitelezőket és a korábbi alvállalkozókat arról, érdemes a fizetési határidők módosításával, engedmények nyújtásával segíteni a társaság reorganizációs programjának megvalósítását. Ezzel ugyanis megteremtik annak lehetőségét, hogy a társaság, bár jelentősen csökkentett hazai termelőkapacitásokkal és racionalizált költségstruktúrával, de folytathassa gazdasági tevékenységét, és eleget tudjon tenni a fennálló tartozásokból eredő kötelezettségei jelentős részének.

A csődeljárás keretében a társaság, illetve a cégcsoport a tevékenységéből keletkező teljes szabad készpénzállományt fel kívánja használni a fennálló hitelezői tartozások rendezésére a reorganizációs programban meghatározott 15 év alatt. Erre a társaság mintegy 9,3 milliárd forint forrást tudna biztosítani.

Az energiaszolgáltatók felé fennálló kötelezettségeket, az elmaradt munkabéreket, azok közterheit, valamint a munkaviszonyok megszüntetéséhez kapcsolódó juttatásokat és azok közterheit teljes mértékben kifizetnék. Az egyezségi javaslat szerint a biztosított hitelezői kategóriában a tartozásokat 100 százalékban visszafizetné a cég, a nem biztosított kategóriában viszont a 45,8 százalékot. A társaság az egyezségi javaslatban kéri hitelezőitől a követeléseik kamat- és egyéb járulékainak teljes elengedését.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!