Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Eddig nem nyitottak túl sokan nyugdíj-előtakarékossági számlát, pedig az állam bizonyos esetekben évente akár több mint százezer forintos támogatást nyújthat, az ide befizetett pénzzel végzett műveletek pedig adómentesek - olvasható a Világgazdaságban.

Az adóhatóságnak nem túl sokan adtak külön nyilatkozatot, amelyben arról rendelkeztek volna, hogy a nyesz-r számlára befizetett megtakarításuk miatt megillető kedvezményt utalják a számlájukra.

Pedig 2006-tól a magánszemélyt az összevont adóalapjának megfizetett adója terhére, nyugdíj-előtakarékossági számlája javára átutalás illeti meg. Az átutalás alapja a magánszemély által forintban az adóévben nyugdíj-előtakarékossági számlára befizetett összeg. Ennek alapján harminc százalék, legfeljebb százezer forint, illetve akik az öregségi nyugdíjkorhatárt 2020 előtt töltik be, azoknál legfeljebb 130 ezer forint utalható ki.

Ugyanakkor június elejéig alig több mint nyolcezer adózói nyilatkozat alapján 835 millió forintot utaltak ki a magánszemélyek különböző befektetési szolgáltatónál vezetett nyugdíj-előtakarékossági számlájára. Adózónként átlagosan 102 ezer forint kedvezményről van szó - értesült a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.