TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Eddig nem nyitottak túl sokan nyugdíj-előtakarékossági számlát, pedig az állam bizonyos esetekben évente akár több mint százezer forintos támogatást nyújthat, az ide befizetett pénzzel végzett műveletek pedig adómentesek - olvasható a Világgazdaságban.

Az adóhatóságnak nem túl sokan adtak külön nyilatkozatot, amelyben arról rendelkeztek volna, hogy a nyesz-r számlára befizetett megtakarításuk miatt megillető kedvezményt utalják a számlájukra.

Pedig 2006-tól a magánszemélyt az összevont adóalapjának megfizetett adója terhére, nyugdíj-előtakarékossági számlája javára átutalás illeti meg. Az átutalás alapja a magánszemély által forintban az adóévben nyugdíj-előtakarékossági számlára befizetett összeg. Ennek alapján harminc százalék, legfeljebb százezer forint, illetve akik az öregségi nyugdíjkorhatárt 2020 előtt töltik be, azoknál legfeljebb 130 ezer forint utalható ki.

Ugyanakkor június elejéig alig több mint nyolcezer adózói nyilatkozat alapján 835 millió forintot utaltak ki a magánszemélyek különböző befektetési szolgáltatónál vezetett nyugdíj-előtakarékossági számlájára. Adózónként átlagosan 102 ezer forint kedvezményről van szó - értesült a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.