TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Viszonylag gyakran előfordul, hogy olyan lakásokat is luxusként hirdetnek meg, melyek minősége olykor a középszintet sem üti meg - olvasható a Pasarét Residence és az Európa Ingatlanbefektetési Alap közös közleményében.

A luxus kifejezés egyre inkább elkopik az ingatlanpiacon, mivel a legtöbb lakópark ma már luxusként hirdeti magát, holott gyakran átlagon aluli a minőségük - nyilatkozta Takács Róbert az Európa Alapkezelő Zrt. értékesítési igazgatója.

A minőségi lakóparkoknak ugyanakkor nem jó, hogy a gyengébb minőségű lakások is luxusként hirdetik magukat. Az is megtévesztő, hoigy ezek gyakran jelentős engedményekkel kecsegtetik a vásárlókat, holott legtöbbször a kedvezményes ár is magasabb, mint az ingatlan valós értéke. Az igazi luxuslakások egyik fő ismérve, hogy nem kínál jelentős kedvezményeket az építő, mivel a magasabb beruházási költségek és a vonzó környezet miatt magasabb ezeknek a lakásoknak az önköltségi ára.

A magukat luxusként hirdető lakóparkok gyakran olyan műszaki feltételeket biztosítanak csak, melyek alapból benne kéne hogy legyenek egy komfortos lakásban. A beruházók napjainkban igyekeznek minimálisra csökkenteni a zöldfelületet, hogy az adott területet jobban kihasználhassák, ezért sokszor már az is a luxuskategóriába tartozik, ha 25 százalékos egy terület beépítettsége.

A szakember szerint jelentős árfelhajtó hatása lehet a lakás elhelyezkedésének is, a főváros II. kerülete például hagyományosan jó környéknek számít, így ott sokszor egy átlagos lakásért is hajlandók a vevők magasabb árat fizetni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.