2p

Viszonylag gyakran előfordul, hogy olyan lakásokat is luxusként hirdetnek meg, melyek minősége olykor a középszintet sem üti meg - olvasható a Pasarét Residence és az Európa Ingatlanbefektetési Alap közös közleményében.

A luxus kifejezés egyre inkább elkopik az ingatlanpiacon, mivel a legtöbb lakópark ma már luxusként hirdeti magát, holott gyakran átlagon aluli a minőségük - nyilatkozta Takács Róbert az Európa Alapkezelő Zrt. értékesítési igazgatója.

A minőségi lakóparkoknak ugyanakkor nem jó, hogy a gyengébb minőségű lakások is luxusként hirdetik magukat. Az is megtévesztő, hoigy ezek gyakran jelentős engedményekkel kecsegtetik a vásárlókat, holott legtöbbször a kedvezményes ár is magasabb, mint az ingatlan valós értéke. Az igazi luxuslakások egyik fő ismérve, hogy nem kínál jelentős kedvezményeket az építő, mivel a magasabb beruházási költségek és a vonzó környezet miatt magasabb ezeknek a lakásoknak az önköltségi ára.

A magukat luxusként hirdető lakóparkok gyakran olyan műszaki feltételeket biztosítanak csak, melyek alapból benne kéne hogy legyenek egy komfortos lakásban. A beruházók napjainkban igyekeznek minimálisra csökkenteni a zöldfelületet, hogy az adott területet jobban kihasználhassák, ezért sokszor már az is a luxuskategóriába tartozik, ha 25 százalékos egy terület beépítettsége.

A szakember szerint jelentős árfelhajtó hatása lehet a lakás elhelyezkedésének is, a főváros II. kerülete például hagyományosan jó környéknek számít, így ott sokszor egy átlagos lakásért is hajlandók a vevők magasabb árat fizetni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!