2007. október 12. 07:39

Míg a tegnapi záráskor úgy tűnt, hogy végre megindul felfele a piac, ma ismét az unalom és egy fél százalékos esés jellemzi a tőzsdét.

Míg a tegnapi záráskor úgy tűnt, hogy végre megindul felfele a piac, ma ismét az unalom és egy fél százalékos esés jellemzi a tőzsdét.

A csütörtöki nap végén előkerültek a vevők, felfele mentek az amerikai indexek, minden jónak tűnt. Aztán a nap végén lefordult a Wall Street, Ázsia is korrigált, így semmissé lettek a szép remények. Mi is korrekcióval indítottunk, majd az első fél óra unalmas állóvíz lett. Egy 9,3 milliárdos Mol kötésen kívül gyakorlatilag alig van forgalom.

Mozgásra és a piac élénkülésére talán a délutáni amerikai adatok után lehet számítani, ma a szeptemberi termelői árindex, a szeptemberi kiskereskedelmi forgalom és a Michigan egyetem fogyasztói bizalmi indexe kerülnek nyilvánosságra. Mind viszonylag fontos adat a tengerentúli gazdaság és az esetleges kamatvágás szempontjából.

Ami a reggeli árakat illeti, a Mol fél százalékot esett, 27750-en áll a részvény. Hasonló mértékben csökkent a MTelekom ára is (955). Az OTP árfolyama egy százalékkal került lentebb, 9505-ön kötik. 0,6 százlaékot vesztett értékéből a Richter, a gyógyszergyári részvény 38500 forint.

A kicsik közül tovább folytatta a lejtmenetet a Pplast, a részvény ára már csak 7710 forint (-3,6%), de másfél százalékot esett a Genesis is (2511).


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.