<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, a várakozásoknak megfelelően. Az egynapos kamat célsávja rekord alacsony szinten, 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, a várakozásoknak megfelelően. Az egynapos kamat célsávja rekord alacsony szinten, 0,0 és 0,25 százalék között maradt.

A kamatdöntésről szóló közlemény szerint a Fed "még hosszabb ideig" a most megerősített szinten tervezi tartani a kamatot a gazdaság élénkítése céljából, miközben magas a munkanélküliség és az alacsony az infláció.


Az elemzők szerint ez a megfogalmazás kulcsfontosságú. Ez ugyanis azt jelenti, hogy egyelőre nem kell kamatemeléssel számolni, csak valamikor 2010 második felében kerül rá sor, minden bizonnyal szerény, 25 bázispontú növelés keretében. A Fed 13 hónapja csökkentette a jelenleg is érvényes történelmi mélypontra a kamatot.

A hírre szerény emelkedést mutattak a tengerentúli tőzsdeindexek, a dollár pedig minimálisan erősödött az euró ellenében.

A Fed változtatott azon a megfogalmazáson, hogy "a gazdaság egy ideig még gyenge lesz". Ezt a szóhasználatot 2009 áprilisában alkalmazta először. Ezt most arra változtatta, hogy "a gazdaságnövekedés üteme várhatóan mérsékelt lesz egy ideig".

A bank bejelentette, hogy március 31-ével lezárja azt az 1,25 ezer milliárd dolláros programot, amelynek keretében egyebek között a Fannie Mae és a Freddie Mac jelzáloghitelező intézetektől vásárol jelzálogpapírokat. A bank októberben döntött arról, hogy a programot 2009 vége helyett 2010 március végéig meghosszabbítja. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.