TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Felemás hangulatban zártak kedden a vezető távol-keleti részvényindexek, főleg a japán és a kínai piac visszaesése rontotta a hangulatot. Tokióban főleg a közszolgáltató szektornak volt rossz napja, a kínai tőzsde pedig a nap második felére visszaadta korábbi emelkedését.

9525 ponton fejezte be a keddi kereskedést a tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe, ez 0,09 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi értéknél. A hongkongi Hang Seng eközben minimális erősödést mutatott, míg a Shanghai Composite 0,44 százalékkal esett vissza. 0,37 százalékos pluszban zárt a dél-koreai Kospi index, míg a tajvani piacon 0,06 százalékos volt az erősödés.

A befektetők többsége továbbra is az amerikai költségvetési szakadék megoldása miatt aggódik, ennek ellenére a vezető ázsiai részvényindexek mindegyike erősödni tudott december első napjaiban. Az elemzők szerint ez az időszak hagyományosan hektikus mozgásokat szokott hozni, a Távol-Keleten idén a két véglet a Nikkei 0,6 százalékos felfelé araszolása és a Shanghai Composite majdnem öt százalékos szárnyalása tíz nap alatt.

Hongkongban a nyersanyagpiaci részvényeknek felemás napjuk volt, hiszen a Citic Pacific 3,33 százalékos ugrása mellett az Aluminium Corp. of China 0,87 százalékot veszített értékéből, míg a Jiangxi Copper 0,73 százalékos mínuszba esett. Eközben a Cathay Pacific Airways 2,06 százalékot bukott a kereskedés második felére miután a szakszervezetek sztrájkkal fenyegették a céget a karácsonyi csúcsidőszakban.

Shanghaiban az ingatlanfejlesztő cégek voltak a nap legnagyobb vesztesei: a Gemdale 1,68 százalékot veszített értékéből, a Poly Real Estate Group pedig 2,1 százalékos gyengülést mutatott a kereskedés második felében. Japánban a közszolgáltató vállalatok papírjai húzták vissza a Nikkei indexet, a Tokyo Electric Power 1,43 százalékkal lett olcsóbb a nap végére, a Chubu Electric Power 4,06 százalékot zuhant, míg a Kansai Electric Power 4,36 százalékot veszített értékéből.

A Sharp részvényei 6,86 százalékos szárnyalást mutattak Tokióban miután sajtóhírek szerint a Mitsubishi UFJ és a Mizuho Bankok közösen 20 milliárd jent adnak kölcsön a likviditási nehézségekkel küzdő elektronikai cégnek, emellett a Resona Bank további 20 milliárd jenes hitelkeretet nyithat meg.

mfor.hu

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.