1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Nyereséggel zárt a New York-i tőzsde három vezető indexe péntek este.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 26 ponttal, azaz 0,15 százalékkal 16947 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutató 3 ponttal, vagyis 0,17 százalékkal 1963 pontra emelkedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 9 ponttal, 0,20 százalékkal 4368 pontra nőtt.

A hét második felében is tartott a lendület, amelyet a szerdai Fed gyűlésnek köszönhetően kapott a Wall Street. Akkor Janet Yellen, a Fed elnöke igyekezett eloszlatni a meglódulni látszó amerikai infláció miatti aggodalmakat, és hangsúlyozta, hogy nincs határideje a kamatemelési ciklus megkezdésének, mint mondta, az a makrogazdasági adatoktól függ. A befektetők közül sokan azt a következtetést vonták le ebből, hogy akár 2016-ig maradhat a rekordalacsony alapkamat.

Pénteken a kőolaj ára kissé lejjebb ereszkedett a korábban az iraki zűrzavar miatt elért kilenchavi csúcsról.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!