1p

Alig mozdultak el a hétfői zárásra a péntekihez képest a New York-i értéktőzsde főbb mutatói.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 10 ponttal, azaz 0,06 százalékkal 16937 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató 0,32 ponttal, vagyis 0,02 százalékkal 1963 pontra gyengült. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója ugyanakkor 0,64 ponttal, 0,01 százalékkal 4369 pontra emelkedett.

Az elmúlt hónapokban nagy volt a tőzsdei aktivitás, de a nyári uborkaszezon kezdetével egy vagy két hét piaci konszolidáció, azaz nyugalom egyáltalán nem lenne szokatlan. A hétfői napon ennek megfelelően már közepes volt a részvénypiaci forgalom, bár több fontos vállalati összeolvadás volt.

A General Electric (GE) megegyezett az Alstommal, hogy az Alstom átadja az energetikai divízióját az amerikai cégnek, de GE részvényárfolyama 1,2 százalékkal csökkent a befektetők elégedetlensége miatt.

Az Oracle bejelentette, hogy felvásárolja a Micros Systems céget, így az utóbbi részvényárfolyama 3,4 százalékot erősödött. A Wisconsin Energy papírjai viszont 2,4 százalékot veszítettek értékükből, hiába veszi meg a cég az Integrys Energy vállalatot.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!