TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Népszavazást kezdeményez az MSZP a magán-nyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt.

Mesterházy Attila pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: egy-egy "fiatal munkavállaló" elnökségi tag összesen három kérdést adott be az Országos Választási Bizottsághoz (OVB).

Harangozó Tamás azt kérdezné meg: "Egyetért-e ön azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári kifizetéseket az állam semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el?"

Kunhalmi Ágnes arról kérdeztetné meg az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra.

Szabadkai Tamás kérdése pedig úgy szól: "Egyetért-e ön azzal, hogy az egyének magán-nyugpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?"

A pártelnök a kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy "itt és most" akarnak megálljt parancsolni a kormány agresszív politikáját, de ezt a parlamentben nem tudják megtenni.

Mesterházy Attila példátlannak tartja, hogy a kormány lenyúlja a fiatal munkavállalók megtakarításait, ráadásul azt sem mondja meg, hogyan adja vissza ezt a pénzt.

Kiemelte: a magán-nyugdíjpénztári rendszerben mindenki látja, hogy mennyi megtakarítása van, a pénz örökölhető és egy összegben fel is vehető. A pártelnök ezt átláthatóbbnak tartja, mint az állami nyugdíjrendszert.

A szocialista politikus példátlannak nevezte, hogy az állam "ilyen durván, a jogbiztonságot veszélyeztető módon" avatkozik be a nyugdíjrendszerbe.

Kifogásolta továbbá, hogy a kormányzati politikusok részéről kaotikus nyilatkozatok hangzanak el.

Kérdésre válaszolva közölte, jogászokkal is konzultáltak a kérdéseikről, és remélik, hogy ezek közül legalább egyet elfogad, azaz népszavazásra bocsáthatónak talál az OVB.

A pártelnök ismét felszólította a kormányt arra, hogy  vonja vissza a magán-nyugdíjpénztári befizetésekre vonatkozó törvénymódosításokat.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.