2012. január 31. 15:46

Az Exxon Mobil negyedik negyedéves profitja 2 százalékkal növekedett, és ezzel meg is felelt az elemzők korábbi várakozásainak.

Az olajipari cég profitja 150 millió dollárral 9,4 milliárd dollárra emelkedett, ami részvényenként 1,97 dollárt tett ki 2011 utolsó negyedévében. Tavaly ugyanezek a számok 9,25 milliárd, illetve 1,85 dollár voltak.

Az Exxon Mobil kitermelése olajegyenértékben kifejezve 2,25 millió hordóra csökkent naponta, ami 276 ezer hordóval jelent kevesebbet a korábbi mennyiségnél.

Az olajcég a negyedév során 5 milliárd dollár értékben vásárolt vissza részvényeket.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.