Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Várhatóan november második felében - a felügyeleti jóváhagyást követően - tőzsdére kerülhetnek a Masterplast Nyrt. részvényei - közölték a cég vezetői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon.

A társaság tervei szerint a tőzsdei technikai bevezetést 2012 első felében tőkebevonás követheti a piaci környezet függvényében. A tőkebevonást gyártókapacitása bővítésére fordítaná a hőszigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalat.

Az 1997-ben alapított, magyar tulajdonú Masterplast-csoport 2010-es árbevétele 84,7 millió euró (23 milliárd forint) volt. A társaságnak 13 országban vannak leányvállalatai, főként a közép-kelet-európai régióban.

A társaság, amely könyveit euróban vezeti, tavaly 160 ezer euró adózott eredményt mutatott fel.

Tibor Dávid elnök-vezérigazgató a sajtótájékoztatón közölte, hogy a technikai bevezetés után a tőkebevonásig érdemi forgalom nem várható a Masterplast részvényeiben. A részvények 98 százaléka az elnök és Ács Balázs alelnök tulajdonában vannak, a maradék 2 százalékkal pedig szintén a menedzsment, illetve az igazgatóság tagjai rendelkeznek.

__________________________

Többet nyújtunk, mint egy hagyományos kereskedési rendszer

__________________________

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a vállalatnak határozott célja a tőkebevonás megvalósítása, amely a növekedési terveiket szolgálja. A cégvezetés úgy véli, hogy terméküknek, a homlokzati hőszigetelő-anyagoknak a piacán, a vállalat működési területén erős növekedés várható a következő években, és ezt szeretnék kihasználni.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy több milliárd forint friss tőkére számítanak, és magánbefektetők jegyzését is várják majd. A kibocsátás részleteit az év végéig dolgozzák ki. Fontosnak nevezte, hogy a részvények megfelelő likviditással rendelkezzenek majd.

A Masterplast 1 milliárd forint jegyzett tőkéje 10 millió darab, 10 forint névértékű részvényből áll. A vállalat saját tőkéje meghaladja az 5 milliárd forintot.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.