TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) elnöke szerint továbbra sem nyugodt a helyet a pénzügyi piacokon, az amerikai kamatszint egy ideig marad a rekord alacsony, nulla körüli szinten.

Az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) elnöke szerint továbbra sem nyugodt a helyet a pénzügyi piacokon, az amerikai kamatszint egy ideig marad a rekord alacsony, nulla körüli szinten.

Ben Bernanket szerdán a szenátus bankbizottsága hallgatta meg, előzőleg, kedden a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága előtt szerepelt. A kamatszinttel kapcsolatban tett kijelentése nem okozott különösebb meglepetést, mivel gyakorlatilag minden szakértő úgy véli, hogy idén még biztosan változatlan marad a Fed irányadó szövetségi napi kamatcélja, amelyet decemberben rekord alacsonyra, 0-0,25 százalékra csökkentett.

A Fed elnöke szerdán megismételte, hogy a munkanélküliség az egyik legnagyobb probléma. A munkanélküliség még 2011-ben is nagy lesz, ami károsíthatja a sérülékeny fogyasztói bizalmat. Ez pedig aláaknázhatja az amúgy is várhatóan csak igen fokozatos gazdasági javulást, mondta a szenátoroknak, csakúgy, mint kedden a képviselőknek.


A Fed múlt héten ismertetett legújabb előrejelzése szerint a munkanélküliség átlagosan 10,1 százalékos lesz idén, a korábban jósolt 9,6 százalék helyett. Júniusban 26 éve legmagasabb szinten, 9,5 százalékon volt a munkanélküliség az Egyesült Államokban.

A szerdai szenátusi meghallgatáson Bernanke jelezte, lehetségesnek tartja egyes rendkívüli hitelprogramok meghosszabbítását, ha nem javulnának a piaci feltételek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy további pénzügyi élénkítésre nincs szükség.

Kedden a Fed vezetője azt mondta, hogy a pénzügyi válság ellensúlyozására tett rendkívüli intézkedéseket "vissza lehet vonni, finoman és gondosan időzítve, nehogy az ösztönző összegek későbbi inflációnövekedéshez vezessenek".

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.