2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Miután mai beszédében Bernanke megnyitotta a lehetőségét, hogy újabb mentőövet dobjon a Fed a pénzügyi szektornak a banki részvények látványosan erősödésnek indultak világszerte. Az OTP közel 4 százalékot ugrott.

Miután mai beszédében Bernanke megnyitotta a lehetőségét, hogy újabb mentőövet dobjon a Fed a pénzügyi szektornak a banki részvények látványosan erősödésnek indultak világszerte. Az OTP közel 4 százalékot ugrott.

Kedden Ben Bernanke, a Fed elnöke úgy nyilatkozott, hogy az amerikai jegybank hajlandó a bajba jutott pénzügyi intézmények segítségére sietni, mind a hitelek türelmi idejének kitolásával, mind áthidaló kölcsönökkel. Jelenleg közelről felügyeljük a pénzügyi piacok folyamatait, és több változatot is el tudunk képzelni, mondta a Fed elnöke.

A jegybank az 1930-as évek óta tartózkodott a tevőleges beavatkozástól, amelynek a közelmúltban a Bear Stearns befektetési bank megtámogatása vetett véget. Úgy tűnik a pénzügyi rendszer stabilitása érdekében további beavatkozások következhetnek, ami egyrészről azt feltételezi, hogy nem lesznek nagy banki összeomlások, másrészről viszont az akut problémákra hívja fel a figyelmet.

Minden bizonnyal ezek a hírek is közrejátszottak abban, hogy az OTP piacán élénk vásárlói érdeklődés tapasztalható, és a papír kurzusa 6300 forintig szökött fel.

A pénzügyi cégeket érintő viszonylag pozitív hír mellett az olaj is tovább esett, az amerikai nyitás előtt már „csak” 138,5 dollár a Brent hordója.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!