2011. április 7. 07:01

Az OTP részvényesek legalább 72 forint osztalékot kaphatnak részvényenként, miután a bank igazgatósága a közgyűlésnek névértékre vetítve 72 százalékos osztalékot javasol, de a saját részvények utáni osztalékot is a többi részvényesnek fizetik ki - derül ki a bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési előterjesztéséből.

A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértékét úgy számítják ki, hogy a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A magyar számviteli szabályok szerint készült nem konszolidált adózott nyereség 2010-ben 108,96 milliárd forint volt, ebből a javasolt osztalékalap 20,16 milliárd forint. Az OTP a  nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidáltan 118,13 milliárd forint nettó nyereséget könyvelt el a 2010. évre szemben az előző évi 150,23 milliárd forinttal. A bank az elmúlt három évben nem fizetett osztalékot, utoljára 2007-ben részesültek a részvényesek az eredményből, akkor részvényenként 145 forint osztalékot kaptak.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.