2011. április 7. 07:01

Az OTP részvényesek legalább 72 forint osztalékot kaphatnak részvényenként, miután a bank igazgatósága a közgyűlésnek névértékre vetítve 72 százalékos osztalékot javasol, de a saját részvények utáni osztalékot is a többi részvényesnek fizetik ki - derül ki a bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési előterjesztéséből.

A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértékét úgy számítják ki, hogy a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A magyar számviteli szabályok szerint készült nem konszolidált adózott nyereség 2010-ben 108,96 milliárd forint volt, ebből a javasolt osztalékalap 20,16 milliárd forint. Az OTP a  nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidáltan 118,13 milliárd forint nettó nyereséget könyvelt el a 2010. évre szemben az előző évi 150,23 milliárd forinttal. A bank az elmúlt három évben nem fizetett osztalékot, utoljára 2007-ben részesültek a részvényesek az eredményből, akkor részvényenként 145 forint osztalékot kaptak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.