2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

További erősödéssel nyitott szerda reggel a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, mely délelőttre bő egy százalékkal kapaszkodott előző napi értéke fölé. Az OTP is folytatta drágulását, a nyitáskor a 7000 forintos lélektani határ fölé emelkedett a bankpapírok árfolyama.

24 396 pontig kapaszkodott fel a BUX index a kezdés után, ez 1,17 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A forgalom kifejezetten magas volt, az első órákban már több mint 15 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények kivétel nélkül javítani tudtak a nyitás után, az OTP átlépte a 7000-es lélektani határt a nyitáskor. A bankpapírokért délelőtt 7091 forintot kellett adni, ez 2,15 százalékkal volt magasabb a kedd délutáni szintnél. Eközben a Mol 1,2 százalékkal erősödött, 19 835 forintot ért, míg a Magyar Telekom 752 forintos jegyzése 0,53 százalékos emelkedésnek felelt meg.

Javítottak a nap elején a gyógyszergyártók is a tőzsdén: a Richter 44 050 forintos szintje 0,34 százalékos emelkedésnek felelt meg, míg az Egis 0,47 százalékos drágulás után 21 300 forinton állt.

A kedvező hangulatban erősödéssel kezdett reggel a forint is. Délelőtt 263,30 forintot kellett fizetni egy euróért, ami majdnem fél százalékkal volt alacsonyabb a kedd délutáni értéknél. A dollárral szemben 196,74-ig gyengült viszont a hazai deviza, míg a svájci frank 184,30 forintba került.

A vezető európai tőzsdéken is emelkedéssel indult a nap: a londoni FTSE délelőttre 0,09 százalékot javított, a frankfurti DAX pedig 0,27 százalékkal kapaszkodott feljebb. Régiónkban a varsói WIG 20 0,62 százalékos emelkedéssel kezdett, a prágai tőzsde PX indexe pedig 0,19 százalékot javított.

A vezető amerikai határidős indexek délelőtt enyhe mínuszban álltak, a nap második felében fontos makroadatok jelennek meg az ingatlanpiacról és a tartós fogyasztási cikkek megrendelésállományáról, melyek befolyásolhatják a hangulatot a Wall Streeten.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!