2017. július 31. 10:57

Ha bányászati boom van, vedd meg az ásókat - ez egyike a legrégebbi befektetői bölcsességeknek, és akinek részvénye van az olyan chipgyártókban, mint az AMD vagy az Nvidia, most élvezheti a fenti bölcsesség gyümölcseit.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Ahogy a bitcoin vagy az ethereum ára kilőtt, a kriptovaluták bányaszai egymással versengenek a profitért, és ebben a versenyben a grafikai processzorok az "ásók", amire szükségük van - írja a Business Insider.
 
Olyan hiányt szenvednek, hogy az egyik bányász, Marco Streng, a Genesis Mining vezérigazgatója a Quartznak elismerte, hogy teljes repülőgépeket, Boeing 747-eseket bérelnek ki, hogy időben leszállítsák a processzorokat, a hajón történő szállítás ugyanis túl lassú.

Ízlelgessük ezt: a kriptovaluták "bányaszai" egész replőgépeket bérelnek, hogy processzorokat ("ásókat") szállítsanak.
 
Az ethereumért is megy a hajsza 

A mostani hajsza nem az aranyért folyik, mint a 19. századi aranylázak idején, hanem olyan virtuális pénzért, mint a bitcoin, amelynek ára 2013 vége óta rendíthetetlenül emelkedik. Az akkor korszerűnek tűnő 10 ezer dolláros "fúrótorony" ma már a szemétdombra került a mai gépek tudása miatt.

De nem csak a bitcoin árának emelkedése hajtja az iparágat. Az ethereum 240 dolláros kereskedési ára ugyan jóval elmarad a bitcoin 3400 dolláros árától, jóval hozzáférhetőbb. Egy nap 36 ezer egységet lehet "kibányászni", amelynek értéke 8,6 millió dollár, és ha azt vesszük, hogy júniusban volt már 400 dollár is az ethereum ára, úgy a napi érték elérte a 14 millió dollárt is.

Miközben az ethereum ára is megy felfelé, a hardware és a tápegységek ára elég stabil maradt, a virtuális feldolgozóegységek (VGA) iránti kereslet egyre csak nő, így az idő nagyon sok pénzt jelent a bányászok számára.

Ha 10 nappal később állítják csatasorba a grafikai processzorokat, az azt jelenti, hogy tíz napig nem bányászhatnak - ez az ár, amit fizetni kell a késedelmes szállításért.
 
A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét! 

Mind az AMC, mind az Nvidia részvényese a Robinhoodnak, annak az appnak, amely díjmentes részvénykereskedést tesz lehetővé. 

Az AMD számára az ethereum iránti kereslet váratlan boomot hozott. Ahogy Lisa Su fogalmazott, a kriptovalutákhoz képest forgalomnövekedést tapasztaltak, és bár nem terveznek a kriptovalutákkal az előrejelzéseikben, és nem gondolják, hogy cégük számára a kriptovaluták iránti kereslet hosszú távon a növekedésük hajtóereje lenne, azért komolyan figyelik, hogy milyen fejleményeket hoz a blockchain technológia.
 
mfor.hu