2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Erősödéssel nyitott a BUX index szerdán, egyelőre a kora délután esedékes görög parlamenti szavazásra szegeződik a befektetők szeme. A hírek szerint néhány órán belül eldőlhet, támogatja-e a parlament többsége az újabb megszorításokat és privatizációt, az pedig eldöntheti az irányt a nap második felében.

22 691 ponton állt a szerdai kereskedés első felében a BUX index, ez 0,36 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A forgalom egyelőre alacsonyabb a szokásosnál, az első órákban alig 2,5 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többsége felfelé araszolással nyitott, csak a Mol maradt le kicsit a többiek mögött. Az olajcég papírjai a nap első felében 21 590 forintba kerültek, ami 0,07 százalékkal volt magasabb a tegnapi árfolyamnál. Eközben az OTP 5812 forintig kapaszkodott fel, ez 0,47 százalékkal meghaladta a tegnapi szintet, míg a Telekom 588 forintos ára öt forintos emelkedésnek felelt meg.

Javulással nyitottak a gyógyszergyártók is a piacon: a Richter az első néhány óra után 36 250 forintba került, ami 0,28 százalékos drágulásnak felelt meg, míg az Egis délelőtt 1,29 százalékos pluszban, 19 700 forinton állt.

A bankközi devizapiacon a forint számára jól indult a nap, a befektetők most a néhány óra múlva esedékes görög parlamenti szavazást várják, mely eldöntheti, hogy csődbe megy-e az adósságban úszó ország, vagy hozzájuthat a nemzetközi mentőcsomaghoz. Az euró jegyzése a nap első felében 268 körül állt, ami 0,23 százalékkal maradt el a tegnapi szinttől. A dollárral szemben 186,34-ig kapaszkodott vissza a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 224 alá gyengült a forinttal szemben.

Optimista hangulatban indult a nap a vezető európai részvénypiacokon is: a londoni FTSE délelőtt 1,02 százalékkal állt tegnapi értéke felett, míg a frankfurti DAX 1,22 százalékos emelkedéssel nyitott. Régiónkban a varsói WIG 20 0,57 százalékos pluszban volt a kereskedés első felében.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!