TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Stabilitás Pénztárszövetség határozottan elutasítja a magánnyugdíj-pénztárak Jobbik által felvetetett államosítását, a valamennyi magánnyugdíj-pénztárt tömörítő szervezet szerint ugyanis a párt a rövid távú haszonért áldozná fel a jövőt.

Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy változatlanul a devizahitelek államilag támogatott forintra váltását sürgetik, aminek mintegy 800 milliárd forintos költségét a magánnyugdíj-pénztárak államosításából és a bankadóból fedeznék. A Stabilitás Pénztárszövetség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében minden szakmai alapot nélkülözőnek minősíti a Jobbik elképzeléseit, amely szerintük hárommillió magánnyugdíj-pénztári tag, több mint 2800 milliárd forintos egyéni megtakarításának elvonását eredményezné.

A szervezet tájékoztatásában úgy fogalmaz, hogy a politikai erőknek nem a magánnyugdíj-pénztári tagok megtakarításainak rovására kellene rendezniük a költségvetési hiány okozta problémákat. A tőkefedezeti rendszer kialakítására a nyugdíjrendszer biztonságos működése miatt volt szükség, azonban egyre több jel mutat arra, hogy egyes politikai szereplők az államháztartási hiány csökkentésére, illetve a devizahitelesek megsegítésére már most "elköltenék" az itt felhalmozott 2.800 milliárd forintos vagyont - fejti a szövetség. Kiemelik: egy esetleges államosítás esetén az egyéni számlán gyarapodó vagyonnal szemben csak egy ígérvény maradna a jelenlegi tagok számára, hogy a társadalom aktuális keresőképes rétege biztosítja számukra a megfelelő színvonalú nyugdíjukat.


A szövetség megjegyzi továbbá, hogy az állami nyugdíjrendszer sem képes biztos hozamokat garantálni, a múltban ugyanis "az állami felosztó-kirovó pillér sem tudta elkerülni a válságok hatásait". A Jobbik szerint a magánnyugdíj-pénztárak államosítása mintegy 1200-1300 milliárd forint azonnali megtakarítást eredményezne, majd rövid időn belül még egyszer ennyit, ezután pedig évi 300-400 milliárd forinttal csökkentené a költségvetés kiadásait.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.