TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megkezdődtek az előkészületek a Rába Járműipari Holding Nyrt. rendkívüli közgyűlésének összehívására, noha az ezt kezdeményező hivatalos levelet még nem kapta meg az igazgatóság - erősítette meg Pintér István elnök-vezérigazgató.

A tanácskozásra, amelyen "az új tulajdonos újradefiniálja a vezető testületeket", a cégcsoport vezetője szerint "vélhetően még a nyári szünet előtt" sor kerülhet.

Kérdésre válaszolva Pintér István úgy nyilatkozott: nem lát arra mutató jeleket, hogy változna a társaság tőzsdei jelenléte. Mint mondta, a tranzakció lezárulta után a következő lépés az igazgatóság és a felügyelőbizottság megújítása, majd a csoport- és üzletági stratégiák áttekintése.

"A jármű-üzletágunk a legesélyesebb arra, hogy bővítse termék- és szolgáltatás-kínálatát a hazai igényeknek megfelelően" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ez alkatrészek vagy egész járművek gyártására szóló kooperációkban egyaránt  történhet.

A Rábában a magyar állam 73,67 százalékos tulajdonnal rendelkezik, ami 76,79 százalékos szavazati arányt biztosít számára. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a magyar állam nevében eljárva 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására, 815 forintos árfolyamon. Az ajánlat során az állam 9.925.829 darab részvényt szerzett meg.

A felvásárlás az idén áprilisban zárult le, miután az Európai Bizottság versenyhatósága jóváhagyta a tranzakciót. Az MNV április 17-én kifizette a Rába részvények vételárát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.