TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A tavalyi év második felében indult el a pezsgés a balatoni ingatlanpiacon, mely egyelőre csak a nagyobb városokra és turisztikai központokra terjed ki, de az idegenforgalmi fejlesztésekkel párhuzamosan egyre nagyobb területet érinthet - olvasható az Otthon Centrum elemzésében.

Az új építésű ingatlanok szinte minden kategóriában keresettek az olcsótól az exkluzívig. Továbbra is népszerűek az újszerű, vízközeli házak, a sorházak kis kerttel, illetve - főleg a déli oldalon - a felújításra szoruló nyaralók.

A kereslet élénkülése egyelőre nem hozott érzékelhető áremelkedést, inkább csak eladhatóbbá tette a piacon lévő ingatlanokat. Az árak emelése kockázatos is lenne, hiszen a viszonylagos túlkínálat és sok épülő projekt miatt lassulna az értékesítés. A vízparton lévő ingatlanok esetében még mindig kielégítetlen a kereslet, az árakban pedig nagy különbségek vannak a vízparttól való távolság függvényében.

Nehezen eladhatóak viszont a korszerűtlen, rossz elosztású, nagyméretű családi házak, nagyméretű villák, illetve a forgalmas főutak mellett fekvő házak. A fokozódó keresletnek köszönhetően a beruházói oldalon is megnőtt az érdeklődés a Balaton iránt, a magyarok mellett holland, spanyol, izraeli cégek aktívak - állapítják meg az Otthon Centrum szakemberei.

Az északi parton szintén a vízközeliség számít elsődleges árfelhajtó tényezőnek, de a megnövekedett kereslet ott sem párosul jelentős áremelkedéssel. A nagy árkülönbségekre jellemző, hogy míg Keszthelyen már lehet panellakást kapni 130 ezer Ft-os fajlagos áron, Balatonfüreden találkozhatunk 500 ezer Ft feletti árral új építésű, víz közeli apartman esetében. A családi házak, nyaralók árai ugyancsak rendkívül széles skálán mozognak: településtől, minőségtől és elhelyezkedéstől függően 50 ezer Ft-tól egészen 800 ezer Ft-ig is elmennek az árak.

Összességében elmondható, hogy érdemes ingatlant vásárolni a Balaton-parton, mivel a fejlesztési programoknak köszönhetően új reneszánszát éli a térség.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.