2p

90 százalékkal csökkentette profitvárakozását a Panasonic, a korábbi 310 milliárd jen helyett már csak 30 milliárd jenes nyereséget vár a japán elektronikai cég - számol be róla az MTI.

Brutálisan csökkentette profitvárakozásait a Panasonic, miután a vállalat bejelentette, hogy az eddig várt 310 milliárd jennel szemben valószínűleg csak 30 milliárd jen környékén lesz a nyeresége a márciusban záruló üzleti évben. A cég elsősorban a világgazdaság általános lassulásával magyarázza a csökkentett várakozást.

A Panasonic szerint a japán gazdaság és a világgazdaság lassulása érzékenyen fogja érinteni eredményét, emellett az erős jen sem tesz jót a vállalat profitjának. Tovább nehezíti a cég dolgát, hogy az általa birtokolt idegen részvények fokozatosan értéktelenedtek el. A márciusban lezárult előző üzleti évben a Panasonic profitja 281,88 milliárd jen volt.

Az üzemi eredmény előrejelzését 340 milliárd jenre mérsékelték 560 milliárdról, a bevételét 8,5 billió jenre 9 billióról. Az előrejelzést a tokiói tőzsdezárás után módosították, de a cég részvénye már az előzetes kiszivárogtatás miatt több mint 4 százalékot vesztett csütörtökön, miközben a tokiói értéktőzsde fő mutatója, a Nikkei 1,95 százalékkal erősödött a nap folyamán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!