2007. szeptember 5. 09:23

A napokban kezdődött meg a nagyszabású, 300 milliárd forintos beruházással készülő Tópark városközpontban az ingatlanok értékesítése. A projekt keretében 168 bérlakás és apartman készül majd el.

Elkezdődött az első ütemben épülő ingatlanok értékesítése a Tópark komplexumban, amely Közép-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztése lesz Budapest nyugati kapujában, három autópálya találkozásánál, a Törökbálinthoz és Biatorbágyhoz tartozó úgynevezett „Aranyháromszögben”. A 140 hektáros területen modern lakások, irodák, szolgáltató központ, sport és rekreációs, illetve nagyjából kétszázezer négyzetméteren bevásárló- és szórakoztató központ épül fel - közölte Takács Péter értékesítési vezető a Tópark bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A majdan szállodaszerűen üzemeltetett 168 bérlakást és apartmant nagy nemzetközi ingatlan tanácsadókkal és ügynökségekkel együtt értékesítik. Az első fázisban közel százezer négyzetméter iroda és szolgáltatóközpont létesül. Az „A” kategóriás irodákat tíz euró alatti bérleti díjon forgalmazza a beruházó.

Az ideköltözőknek azt ígérik, hogy számos szolgáltatással könnyítik meg az életüket (azt még nem közölték, a lakásbérlés mennyit kóstál majd, de azt mondták, hogy "nem minden drága, ami jó" ). Már az első fázisban kialakítanak vendéglátóhelyeket, kávézókat, egész napos gyermekmegőrzőt, illetve a Tóparkot a várossal összekötő taxi, reptéri transzfer és expressz vonat is növelheti a bérlők elégedettségét.

A projekt keretében felépül a világ legnagyobb, üveggel fedett, összefüggő sétálóutcája is. Az úgynevezett The New Urbanism nemzetközi irányzat szerint alkották meg a terveket, amely a modern agglomerációból kialakuló egységes városközpont logikáját tükrözi.

Magyarországon a Tópark az első olyan városméretű beruházás, ahol integrált alternatív energiafelhasználással - egyebek között nap- és geotermikus energia hasznosításával - védik tartósan a környezetet. A projekt mintegy tízezer ember számára teremt munkahelyet.

A teljes beruházás várható nagysága több mint háromszáz milliárd forint és az elkészülés várhatóan 13 évet vesz igénybe. Az előkészítés több mint két évig tartott 130 szakértővel, megközelítőleg hárommilliárd forintos beruházással. A kivitelezést a Deutsche General Bau Group nyerte el.

A Tópark fejlesztője a Walker&Williams Investment Group, amelynek a vezetését, felügyeletét a Deutsche Bank Group cégcsoportba tartozó vagyonkezelő látja el. A Tópark projekt területeit cégfelvásárlások útján akvirálta a cégcsoport 2005-ben. A Tópark program finanszírozását, versenytárgyalás után az OTP Bank, az első ütem irodaépítésének finanszírozását az Eurohypo Bank nyerte el - tudtuk meg Petrovszky Gábortól, a Walker & Williams képviselőjétől.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.