2007. szeptember 5. 09:23

A napokban kezdődött meg a nagyszabású, 300 milliárd forintos beruházással készülő Tópark városközpontban az ingatlanok értékesítése. A projekt keretében 168 bérlakás és apartman készül majd el.

Elkezdődött az első ütemben épülő ingatlanok értékesítése a Tópark komplexumban, amely Közép-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztése lesz Budapest nyugati kapujában, három autópálya találkozásánál, a Törökbálinthoz és Biatorbágyhoz tartozó úgynevezett „Aranyháromszögben”. A 140 hektáros területen modern lakások, irodák, szolgáltató központ, sport és rekreációs, illetve nagyjából kétszázezer négyzetméteren bevásárló- és szórakoztató központ épül fel - közölte Takács Péter értékesítési vezető a Tópark bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A majdan szállodaszerűen üzemeltetett 168 bérlakást és apartmant nagy nemzetközi ingatlan tanácsadókkal és ügynökségekkel együtt értékesítik. Az első fázisban közel százezer négyzetméter iroda és szolgáltatóközpont létesül. Az „A” kategóriás irodákat tíz euró alatti bérleti díjon forgalmazza a beruházó.

Az ideköltözőknek azt ígérik, hogy számos szolgáltatással könnyítik meg az életüket (azt még nem közölték, a lakásbérlés mennyit kóstál majd, de azt mondták, hogy "nem minden drága, ami jó" ). Már az első fázisban kialakítanak vendéglátóhelyeket, kávézókat, egész napos gyermekmegőrzőt, illetve a Tóparkot a várossal összekötő taxi, reptéri transzfer és expressz vonat is növelheti a bérlők elégedettségét.

A projekt keretében felépül a világ legnagyobb, üveggel fedett, összefüggő sétálóutcája is. Az úgynevezett The New Urbanism nemzetközi irányzat szerint alkották meg a terveket, amely a modern agglomerációból kialakuló egységes városközpont logikáját tükrözi.

Magyarországon a Tópark az első olyan városméretű beruházás, ahol integrált alternatív energiafelhasználással - egyebek között nap- és geotermikus energia hasznosításával - védik tartósan a környezetet. A projekt mintegy tízezer ember számára teremt munkahelyet.

A teljes beruházás várható nagysága több mint háromszáz milliárd forint és az elkészülés várhatóan 13 évet vesz igénybe. Az előkészítés több mint két évig tartott 130 szakértővel, megközelítőleg hárommilliárd forintos beruházással. A kivitelezést a Deutsche General Bau Group nyerte el.

A Tópark fejlesztője a Walker&Williams Investment Group, amelynek a vezetését, felügyeletét a Deutsche Bank Group cégcsoportba tartozó vagyonkezelő látja el. A Tópark projekt területeit cégfelvásárlások útján akvirálta a cégcsoport 2005-ben. A Tópark program finanszírozását, versenytárgyalás után az OTP Bank, az első ütem irodaépítésének finanszírozását az Eurohypo Bank nyerte el - tudtuk meg Petrovszky Gábortól, a Walker & Williams képviselőjétől.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.