2012. február 16. 12:16

A svájci frank továbbra is túlértékelt, ezért Svájc azt szeretné, ha gyengülne, mivel a jelenlegi szintek komoly gondokat okoznak az exportőröknek - nyilatkozta csütörtökön a svájci gazdasági miniszter.

Johann Schneider-Ammann egy varsói konferencián beszélt arról, hogy a svájci jegybanknak a szeptemberben meghatározott 1,20-as szint alatt interveniálnia kell, hogy ezt a határt mindenképp védje, ha esetleg tovább erősödik a frank. A miniszter szerint a svájci kormány idei évre várt fél százalékos növekedési előrejelzése továbbra is helytálló, mivel azt 1,20-as euró/frank árfolyamnál számolták ki. Schneider-Ammann szerint az idei év első fele nehéz lehet a gazdaság szempontjából, de 2012 második felében magához térhet az alpesi ország gazdasága.

A svájci gazdasági miniszter beszédének időzítése azért érdekes, mert az elmúlt napokban a frank megint vészesen közel került a kritikus 1,20-as szinthez, csütörtök délután 1,20649-nél állt az euróval szemben. Szóval könnyen lehet, hogy szóbeli intervencióként kell értelmezni Schneider-Ammann szavait.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.