2012. február 16. 12:16

A svájci frank továbbra is túlértékelt, ezért Svájc azt szeretné, ha gyengülne, mivel a jelenlegi szintek komoly gondokat okoznak az exportőröknek - nyilatkozta csütörtökön a svájci gazdasági miniszter.

Johann Schneider-Ammann egy varsói konferencián beszélt arról, hogy a svájci jegybanknak a szeptemberben meghatározott 1,20-as szint alatt interveniálnia kell, hogy ezt a határt mindenképp védje, ha esetleg tovább erősödik a frank. A miniszter szerint a svájci kormány idei évre várt fél százalékos növekedési előrejelzése továbbra is helytálló, mivel azt 1,20-as euró/frank árfolyamnál számolták ki. Schneider-Ammann szerint az idei év első fele nehéz lehet a gazdaság szempontjából, de 2012 második felében magához térhet az alpesi ország gazdasága.

A svájci gazdasági miniszter beszédének időzítése azért érdekes, mert az elmúlt napokban a frank megint vészesen közel került a kritikus 1,20-as szinthez, csütörtök délután 1,20649-nél állt az euróval szemben. Szóval könnyen lehet, hogy szóbeli intervencióként kell értelmezni Schneider-Ammann szavait.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.