2011. december 15. 09:13

Csütörtöki ülésén a svájci jegybank változatlanul hagyta a szeptemberben meghatározott 1,20-as minimumszintet az euróval szemben. Az SNB úgy nyilatkozott, hogy szükség esetén minden eszközzel megvédi az árfolyamgátat.

A svájci nemzeti bank idén szeptember elején döntött úgy, hogy 1,20 -nál húzza meg a minimumárfolyamot az euróval szemben, vagyis nem engedi ez alá erősödni a frankot. Eddig már magában ez a lépés visszatartotta a befektetőket a frank további erősítésétől, fizikai intervencióra alig volt szükség.

Csütörtöki kamatdöntő ülésén az SNB úgy döntött, hogy továbbra is tartja magát ehhez az 1,20-as minimumárfolyamhoz, ugyanakkor kiemelték, hogy nagyok a bizonytalanságok a világgazdasági kilátásokban, nem zárható ki az eurózóna válságának további eszkalálódása. A jegybank szerint az 1,20-as szintnél a frank még mindig erősnek mondható, ezért a következő időszakban gyengülésre számítanak. Az alpesi ország központi bankja leszögezte: végső megoldásként minden eszközzel készek megvédeni az 1,20-as szintet, szükség esetén korlátlan mennyiségben vennének külföldi devizákat.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.