<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Csütörtöki ülésén a svájci jegybank változatlanul hagyta a szeptemberben meghatározott 1,20-as minimumszintet az euróval szemben. Az SNB úgy nyilatkozott, hogy szükség esetén minden eszközzel megvédi az árfolyamgátat.

A svájci nemzeti bank idén szeptember elején döntött úgy, hogy 1,20 -nál húzza meg a minimumárfolyamot az euróval szemben, vagyis nem engedi ez alá erősödni a frankot. Eddig már magában ez a lépés visszatartotta a befektetőket a frank további erősítésétől, fizikai intervencióra alig volt szükség.

Csütörtöki kamatdöntő ülésén az SNB úgy döntött, hogy továbbra is tartja magát ehhez az 1,20-as minimumárfolyamhoz, ugyanakkor kiemelték, hogy nagyok a bizonytalanságok a világgazdasági kilátásokban, nem zárható ki az eurózóna válságának további eszkalálódása. A jegybank szerint az 1,20-as szintnél a frank még mindig erősnek mondható, ezért a következő időszakban gyengülésre számítanak. Az alpesi ország központi bankja leszögezte: végső megoldásként minden eszközzel készek megvédeni az 1,20-as szintet, szükség esetén korlátlan mennyiségben vennének külföldi devizákat.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.