2011. december 15. 09:13

Csütörtöki ülésén a svájci jegybank változatlanul hagyta a szeptemberben meghatározott 1,20-as minimumszintet az euróval szemben. Az SNB úgy nyilatkozott, hogy szükség esetén minden eszközzel megvédi az árfolyamgátat.

A svájci nemzeti bank idén szeptember elején döntött úgy, hogy 1,20 -nál húzza meg a minimumárfolyamot az euróval szemben, vagyis nem engedi ez alá erősödni a frankot. Eddig már magában ez a lépés visszatartotta a befektetőket a frank további erősítésétől, fizikai intervencióra alig volt szükség.

Csütörtöki kamatdöntő ülésén az SNB úgy döntött, hogy továbbra is tartja magát ehhez az 1,20-as minimumárfolyamhoz, ugyanakkor kiemelték, hogy nagyok a bizonytalanságok a világgazdasági kilátásokban, nem zárható ki az eurózóna válságának további eszkalálódása. A jegybank szerint az 1,20-as szintnél a frank még mindig erősnek mondható, ezért a következő időszakban gyengülésre számítanak. Az alpesi ország központi bankja leszögezte: végső megoldásként minden eszközzel készek megvédeni az 1,20-as szintet, szükség esetén korlátlan mennyiségben vennének külföldi devizákat.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.