2007. szeptember 19. 06:19

Az ötven százalékpontos FED-vágás után [[http://blog.mfor.hu/penzmustra/231.html megugró árfolyamok]] a nap végéig tovább emelkedtek, így a DOW 336 (2,51%), a Nasdaq 70 (2,71%) míg az S&P 500 43,13 ponttal (2,92%) magasabban zárt a keddi záróárakhoz képest. A DOW így már csak circa 2 százalékra van mindenkori csúcsához.

Az ötven százalékpontos FED-vágás után megugró árfolyamok a nap végéig tovább emelkedtek, így a DOW 336 (2,51%), a Nasdaq 70 (2,71%) míg az S&P 500 43,13 ponttal (2,92%) magasabban zárt a keddi záróárakhoz képest. A DOW így már csak cirka 2 százalékra van mindenkori csúcsához.

A FED kommentje szerint egyharmad esély van az amerikai recesszió kialakulására, így az 50 százalékpontos vágással a gazdaság további lassulását akarják megállítani. A kamatvágás mértéke mélypontra küldte az amerikai dollárt, amelynek keresztárfolyama az euróval szemben lassan eléri az 1,4-es szintet (most 1,398-on áll), míg a fejlődő piaci valutái, köztük a forint komoly erősödésnek indultak.

A kamatvágás mellett igen erős támaszt adott a piacnak a Lehman harmadik negyedéves eredménye, amely bár gyengébb mint a tavalyi, mégis sokkal jobb lett a várakozásokhoz képest. Így nem meglepő, hogy a pénzügyi szektorindex lett a nap győztese 4,5 százalékos emelkedéssel.

Az árupiacokon az arany és a kőolaj tovább folytatta menetelését felfelé, az amerikai könnyűolaj ára már 82 dollár felett van.

Ázsiában is mindenki boldog, kivéve Sanghajt, amely ismét a trenddel szemben megy. Japán 3,5, Hong Kong 3,78, Szöul 3,48 százalékkal emelkedett magyar idő szerint 8 óráig, míg Sanghaj 19 pontos esésben van, bár így is 5405 ponton áll az index.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.