TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A miniszterelnök szóvivője szerint a kormány senkit nem fog belekényszeríteni az állami nyugdíjrendszerbe, mindenki szabadon dönthet arról, hogy mely típusú pénztárba fizeti a nyugdíjjárulékát.

Szijjártó Péter péntek este, nem sokkal a kormányülés befejeződése előtt a Magyar Televízió Az Este című műsorában elmondta, a kormány el fogja ismerni a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket, majd megismételte: senki nem járhat rosszul. Hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a nyugdíjak megvédése mellett.

Ezzel kapcsolatban kifejtette: a magán-nyugdíjpénztári rendszer kockázatos, az elmúlt időszakban a pénztári alapok "rendkívüli" veszteségeket szenvedtek el a válság miatt. Ilyen bizonytalan időszakokban az állami nyugdíjrendszer a biztonságos - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter beszélt a jövő évi válságadókról is, mint mondta: a kormány egyetértett az Orbán Viktor által szerdán bejelentett adókkal. A jogszabály-tervezetet a nemzetgazdasági miniszter fogja beterjeszteni a parlament elé, és a házszabálytól való eltéréssel már hétfőn döntés születhet róluk. A tervezet részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök beszél napirend előtti felszólalásában - tette hozzá.

Orbán Viktor szerdán egy budapesti rendezvényen jelentette be, hogy a kormány november elsejétől 2011. december 31-ig felfüggeszti a magánnyugdíjrendszerbe jelenleg havonta 30 milliárd forint értékben folyósított összeg átutalását. Beszélt arról is, hogy új válságtervet kell elindítani, és a bankadó után további válságadókat vezet be a kormány a távközlési és telekommunikációs szektorra, az energiaszektorra és a kereskedelmi láncokra vonatkozóan.

Szijjártó Péter a köztelevízió hírműsorában elmondta, hogy a kormányülésen általánosságban foglalkoztak a 2011-es adótörvényekkel. Hozzátette, a nemzetgazdasági miniszter szombaton délig beterjeszti a 2011-es adótörvény-javaslatát az Országgyűlésnek. Emlékeztetett: jövő évtől 16 százalékos, egykulcsos, arányos adórendszer lesz, ami nagy arányban ismer el a gyermeknevelés költségeit. A szóvivő azt mondta, a 2011-es költségvetésről nem tárgyaltak a kormányülésen.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.