<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter együtt fog tárgyalni a rendvédelmi érdekképviseletek delegáltjaival és a parancsnoki kar vezetőivel - jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a kabinet keddi ülése után, amelyen a belügyi tárca vezetője tájékoztatást adott a rendvédelmi és fegyveres szakszervezetekkel folytatott megbeszéléseiről.

Szijjártó Péter azt mondta: a kormány a szükségesnek vélt észrevételeket megtette, és ezek alapján még a jövő heti egyeztetést megelőzően, ezen a héten Pintér Sándor újabb konzultációt folytat majd az érintett érdek-képviseleti vezetőkkel.

(A rendvédelmi szakszervezetek múlt hétfőn hoztak létre sztrájkbizottságot, mert "nyílt hadüzenetként értékelték" a korengedményes nyugdíjakat érintő alkotmánymódosító javaslatot.)

A miniszterelnök szóvivője keddi sajtónyilatkozatában szólt arról is, hogy a nyugdíjrendszer átalakításának koncepciója ugyancsak napirenden volt a kormányülésen; immár másodszor foglalkozott ezzel a kérdéssel a kabinet koncepciószinten, és még legalább két olvasatban meg fogja ezt tenni. Ezzel párhuzamosan a folyamatban lévő szociális konzultáció eredményét is várni fogja a kormány, és azt még a nyugdíjdöntés előtt értékeli - tette hozzá.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.