<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elmúlt időszak legjobban teljesítő részvénye volt a Magyar Telekom, pénteken viszont beszakadt a papír árfolyama. Javított ugyanakkor a forint és az OTP is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14 pontos, 0,08 százalékos emelkedéssel, 18111 ponton zárt pénteken. A forgalom az átlagosnál kicsit alacsonyabb, 7,7 milliárdos volt.

A vezető részvények igencsak vegyesen teljesítettek. A nap vesztese a Magyar Telekom lett, miután az elmúlt két hétben jelentősen erősödött a papír, arra spekuláltak ugyanis a befektetők, hogy a cseh T-Mobilehoz hasonlóan kivásárlója a többségi tulajdonos DeutscheTelekom (DT) a kissebbségi részvényeseket. A Magyar Telekom igazgatóságának elnöke, Kerstin Günther azonban pénteken azt nyilatkozta, a DT-nak nincs oka arra, hogy megvásárolja a magyari távközlési szolgáltatót. A növekedést eddig tápláló pletyka kiárazódása miatt 13 forinttal, közel 4 százalékkal zuhant a Magyar Telekom árfolyama, és a részvény 330 forinton zárt.

Szintén a vesztesek közé került a Richter, mely 0,9 százalékot 37 forintot gyengül, és 4013-on fejezte be a hetet. A csütörtöki zuhanás után javított a Mol, mely 40 forintot erősödött, a papírra az utosó kötés 13350 forinton született. A nap nyertese pedig az OTP lett. A bankpapír kapcsán az ukrán helyzet rendeződésének lehetősége adott reményt, a befektetők reménye szerint a magyar bank veszteségei így nem lesznek tetemesek a forrongó szomszédos országban. Az OTP 82 forinttal, 2 százalékkal ugrott meg, a záróára 4230 forint volt.

A csütörtök délutáni fordulatot követően pénteken ismét erősödött a forint. Az euróval szembeni keresztárfolyama a 310-es szint körül mozgott péntek délután. A magyar fizetőeszköz javulását is az ukrán megállapodás segítette. A svájci frank 254,5 körül forgott, míg a dollárral a 226-os szint felett kereskedtek a bankközi piacon.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.