2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Javuló értékesítési adatokkal zárta az elmúlt pénzügyi évet a Volvo Car Corporation, amely az idei első negyedévben is növelte eladásait mind világviszonylatban, mind Magyarországon - olvasható a Volvo Autó Hungária eredmény-beszámolójában.

A Volvo Car Corporation a 2010-es január-decemberi pénzügyi évében 113 milliárd svéd korona értékesíti árbevételre tett szert, 17,4 milliárd koronával többre mint egy évvel korábban. Kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredménye 2,340 milliárd svéd korona lett, 7,525 milliárddal magasabb az előző évinél.

Eladásait 11,6 százalékkal 373.525 autóra növelte a 2009-es 334.808-ról. Kínában tavaly 36,2 százalékkal, Észak-Európában 29 százalékkal, Európa többi részén pedig 10,4 százalékkal nőttek a Volvo eladásai. Az Egyesült Államokban 53.952 Volvo gépkocsi talált gazdára tavaly, 12,2 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban.

Az idei első negyedévben a Volvo Car Corporation 640 millió svéd korona kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményt ért el, 280 millió koronával magasabbat a 2010 első negyedévinél. Eladásait 13,7 százalékkal tudta növelni az első negyedévben, összesen 106.827 személygépkocsit adott el. Az eladások Észak-Európában 22,9 százalékkal, Kínában 10,5 százalékkal, Észak-Amerikában 9,1 százalékkal, Európában 9,7 százalékkal, a többi térségben együttesen 27,6 százalékkal emelkedtek.

Magyarországon a Volvo Car Hungária 332 autót adott el az idei első negyedévben, 52,3 százalékkal többet mint a tavalyi azonos időszakban.

Az idén a Volvo eladásainak további növekedésére számít, bár kilátásait beárnyékolja a devizaárfolyam ingadozások és a nyersanyag árak alakulása által támasztott kockázat. A Volvo növelni készül gyártási darabszámát a torslandai és a ghenti üzemekben, emellett az idén mintegy 1.200 főt tervez felvenni főként kutatási és fejlesztési területekre. Kínában egy új üzemet épít a Volvo Chengdu városában, Sanghajban pedig igazgatási központot létesít, valamint bővíti és erősíti márkakereskedői hálózatát is az országban.

A Volvo Car Corporation a kínai Geely Automobile Holdings Ltd autógyár anyavállalata, a Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd tulajdonában van. A kínai ipari holding tavaly augusztusban vásárolta meg a svéd autógyárat akkor tulajdonosától az amerikai Ford Motor Co autógyártól 1,3 milliárd dollár készpénz és 200 millió dollárnyi új részvény ellenében.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!