<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lemondott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnöki tisztéről Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója hétfőn - értesült az MTI.

Patai Mihály 2008. december 4. óta töltötte be a BÉT elnöki tisztségét, az idén április 29-én választotta meg másodszor a posztra az akkor újjáválasztott igazgatóság. Az elnök már első megválasztása alkalmával közölte, hogy a BÉT igazgatóságát addig irányítja, amíg sikerül konszenzust elérnie az egyes kérdésekben.

A tőzsdét jól ismerő szakértők az MTI-nek azt mondták, vélhetően az vezetett Patai Mihály lemondásához, hogy nem sikerült konszenzust teremtenie a kereskedési rendszer körül kialakult vitákban. 

A magyar befektetési szolgáltatók hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a felügyelet, a jegybank és a kormány közbenjárását kérik annak érdekében, hogy a Budapesti Értéktőzsde osztrák főtulajdonosa halassza el az új kereskedési rendszer bevezetését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A BÉT forgalmának 47 százalékát adó öt tőkepiaci szereplő szerint a tervezett intézkedés, amely szerint a BÉT-en párhuzamosan működne a jelenlegi és az új kereskedési rendszer, veszélybe sodorja a magyar tőkepiac 20 éves eredményeit.

A BÉT kedden rendkívüli közgyűlést tart, amelynek napirendjén szerepel a Xetra kereskedési rendszer bevezetése. Ezzel párhuzamosan a határidős piac és az állampapír-piaci kereskedés kiszolgálására megmaradna a BÉT jelenlegi rendszere. A piaci szereplők szerint azonban nincs meg a konszenzus a javaslattal kapcsolatban, és nem tartják időszerűnek az új rendszer bevezetését.
 
MTI 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.