TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2009. április 7. 12:54

Az OTP jelenleg is tárgyalásban áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) arról, hogy a nemzetközi szervezet tulajdonosként szállna be a magyar bankba. Az OTP a korábban megszellőztetett 200 millió eurónál nagyobb tőkét is kaphat az EBRD-től - nyilatkozta a Reutersnek Dimitrij Zinkov, a magyar cég ukrán leányvállalatának vezérigazgatója.

A korábban megszellőztetett 200 millió eurónál nagyobb alárendelt kölcsöntőkét is kaphat az OTP az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) - nyilatkozta a magyar vállalat ukrán leánybankjának igazgatója. Arról már korábban is lehetett tudni, hogy az OTP tárgyalásban áll az EBRD-vel tulajdonszerzésről, azonban úgy tűnik, hogy az eddig vártnál is jobban jöhet ki az ügyletből a magyar bank.

Dimitrij Zinkov a Reuters kérdésére úgy nyilatkozott, hogy a két fél között jelenleg is folynak a tárgyalások, melyeknek eredménye május közepére várható. "Alárendelt kölcsöntőkéről tárgyal az OTP és az EBRD, egyelőre ennek mértéke kérdéses. Különböző források korábban 200 millió euróról beszéltek, de azt tudom mondani, hogy a tőke akár ennél nagyobb is lehet" - nyilatkozta Zinkov.


"Folynak tárgyalások az EBRD-vel, a megbeszélések központi eleme egy 200 millió eurós alárendelt kölcsöntőke nyújtása az OTP Banknak" - olvasható az OTP szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában, melyben reagált a Reuters hírére.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató már a negyedik negyedéves eredmények bejelentésekor megerősítette, hogy valóban tárgyalnak az EBRD-vel. Akkor Csányi azt is elmondta, hogy csak úgy képzelhető el tőkebevonás, ha nem bocsátanak ki új részvényeket, azaz nem higítják fel a jelenlegi állományt. Azóta több elemző is olyan véleménynek adott hangot, hogy az utóbbi hónapok saját részvény vásárlásai akár már azt készíthetik elő, hogy majd azt a pakkot kapja meg az EBRD.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.