2009. április 7. 12:54

Az OTP jelenleg is tárgyalásban áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) arról, hogy a nemzetközi szervezet tulajdonosként szállna be a magyar bankba. Az OTP a korábban megszellőztetett 200 millió eurónál nagyobb tőkét is kaphat az EBRD-től - nyilatkozta a Reutersnek Dimitrij Zinkov, a magyar cég ukrán leányvállalatának vezérigazgatója.

A korábban megszellőztetett 200 millió eurónál nagyobb alárendelt kölcsöntőkét is kaphat az OTP az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) - nyilatkozta a magyar vállalat ukrán leánybankjának igazgatója. Arról már korábban is lehetett tudni, hogy az OTP tárgyalásban áll az EBRD-vel tulajdonszerzésről, azonban úgy tűnik, hogy az eddig vártnál is jobban jöhet ki az ügyletből a magyar bank.

Dimitrij Zinkov a Reuters kérdésére úgy nyilatkozott, hogy a két fél között jelenleg is folynak a tárgyalások, melyeknek eredménye május közepére várható. "Alárendelt kölcsöntőkéről tárgyal az OTP és az EBRD, egyelőre ennek mértéke kérdéses. Különböző források korábban 200 millió euróról beszéltek, de azt tudom mondani, hogy a tőke akár ennél nagyobb is lehet" - nyilatkozta Zinkov.


"Folynak tárgyalások az EBRD-vel, a megbeszélések központi eleme egy 200 millió eurós alárendelt kölcsöntőke nyújtása az OTP Banknak" - olvasható az OTP szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában, melyben reagált a Reuters hírére.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató már a negyedik negyedéves eredmények bejelentésekor megerősítette, hogy valóban tárgyalnak az EBRD-vel. Akkor Csányi azt is elmondta, hogy csak úgy képzelhető el tőkebevonás, ha nem bocsátanak ki új részvényeket, azaz nem higítják fel a jelenlegi állományt. Azóta több elemző is olyan véleménynek adott hangot, hogy az utóbbi hónapok saját részvény vásárlásai akár már azt készíthetik elő, hogy majd azt a pakkot kapja meg az EBRD.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.