2009. augusztus 24. 07:46

Két éve először emelkedett a belföldiek és külföldiek által birtokolt részvényállomány 2009 második negyedévében; a kedvező fordulat hátterében nagyrészt átértékelődési hatás áll - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Két éve először emelkedett a belföldiek és külföldiek által birtokolt részvényállomány 2009 második negyedévében; a kedvező fordulat hátterében nagyrészt átértékelődési hatás áll - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

A második negyedév során a tőzsdei részvények állománya 915 milliárd forinttal nőtt, ebből 912 milliárd forint bővülés az átértékelődés eredménye.

A tőzsdei részvények kapitalizációja a negyedév végén 4161 milliárd forintot tett ki, a külföldiek 3065 milliárd forint, a belföldiek 1096 milliárd forint értékben birtokoltak részvényeket.


A második negyedév végén a rezidensek által kibocsátott, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok forgalomban levő állománya a külföldieknél 8372 milliárd, a belföldieknél 10 241 milliárd forintot ért el. A háztartásoknál lévő, rezidensek által kibocsátott befektetési jegyek állománya a negyedév végén 1509 milliárd forintot tett ki.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.