2012. szeptember 12. 10:40

Lezárult a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kamatozó részvények kibocsátásával megvalósuló zártkörű tőkeemelése, a részvényesek összesen 1,41 milliárd forint értékű tőkeemelést hajtottak végre.

A tőzsde honlapján olvasható tájékoztatás szerint a részvényesek a pénzbeli ellenszolgáltatásokat maradéktalanul megfizették.

A CIG Pannónia az idei áprilisi közgyűlésén döntött a tőkeemelésről és ehhez kapcsolódóan "B" és "C" sorozatú kamatozó részvények kibocsátásáról, amelyeket a társaság részvényesei jegyezhettek. A kamatozó részvényeket öt év múlva kötelezően törzsrészvényekké alakítják át. A "B" sorozatú részvények kamata forintban 9 százalék, a "C" sorozatúaké euróban 7 százalék.

A közgyűlési döntés értelmében a kamatozó részvények névértéke 40 forint, kibocsátási értékük pedig 750 forint. Ez alapján az 1,41 milliárd forintos tőkeemelés 1,88 millió darab új részvény kibocsátásával valósul meg.

A CIG Pannónia Életbiztosító részvényei a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában forognak, a papírok a szerdai kereskedésben 248 forintot értek. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 714 forint, a legalacsonyabb 224 forint volt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.