2012. szeptember 12. 10:40

Lezárult a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kamatozó részvények kibocsátásával megvalósuló zártkörű tőkeemelése, a részvényesek összesen 1,41 milliárd forint értékű tőkeemelést hajtottak végre.

A tőzsde honlapján olvasható tájékoztatás szerint a részvényesek a pénzbeli ellenszolgáltatásokat maradéktalanul megfizették.

A CIG Pannónia az idei áprilisi közgyűlésén döntött a tőkeemelésről és ehhez kapcsolódóan "B" és "C" sorozatú kamatozó részvények kibocsátásáról, amelyeket a társaság részvényesei jegyezhettek. A kamatozó részvényeket öt év múlva kötelezően törzsrészvényekké alakítják át. A "B" sorozatú részvények kamata forintban 9 százalék, a "C" sorozatúaké euróban 7 százalék.

A közgyűlési döntés értelmében a kamatozó részvények névértéke 40 forint, kibocsátási értékük pedig 750 forint. Ez alapján az 1,41 milliárd forintos tőkeemelés 1,88 millió darab új részvény kibocsátásával valósul meg.

A CIG Pannónia Életbiztosító részvényei a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában forognak, a papírok a szerdai kereskedésben 248 forintot értek. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 714 forint, a legalacsonyabb 224 forint volt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.