2011. január 13. 21:58

Soha nem teljesített még az elmúlt negyedévihez hasonlóan jól a világ legnagyobb chipgyártója. Az Intel az elemzők által várt 53 centes részvényenkénti nyereségnél jobb, 59 centes eredményt ért el.

Növekvő forgalom, javuló nyereségmutató jellemezte az Intel negyedik negyedéves számait. A világ legnagyobb chipgyártója 8 százalékkal növelte árbevételét, mely így 11,5 milliárd dollárt tett ki. Egy évvel korábban az utolsó negyedéves forgalom 11,37 milliárd dollár volt.

A vállalat nyeresége is bővült, részvényenként 59 centet ért el az Intel. A társaság történetében így ez volt a legerősebb negyedik negyedév.

A jó Q4-es számok is hozzájárultak a kiváló éves adatokhoz. A társaság 2010-ben 43,6 milliárd dolláros forgalmat ért el. Az éves nettó bevétel 11,7 milliárd dollár volt, míg a részvényenkénti nyereség 2,05 dollár volt tavaly.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.