2014. szeptember 1. 07:55

Szerény pluszban indítottak a moszkvai értéktőzsde irányadó mutatói hétfőn a pénteki jelentős gyengülés után, de egy órával a kereskedés kezdete után már vegyes volt a kép, miközben a rubel történelmi mélypontra süllyedt a dollárral szemben.

A hétfői kereskedés közép-európai idő szerint 8 órai kezdete után pár perccel a dollárban jegyzett részvények kereskedését tükröző RTS-index 0,20 százalék, a likvidebb rubelkereskedésű MICEX-tőzsdemutató 0,30 százalék nyereséget jelzett a pénteki záróértékhez képest. Egy órával később, kilenc órakor az RTS 0,33 százalék veszteségen, a MICEX 0,42 százalék nyerségen állt.

A rubel és a dollár árfolyamának alakulása
(Forrás: Yahoo)

Pénteken az RTS 2,40 százalékkal, a MICEX 1,62 százalékkal gyengült.

Hétfőn a kereskedés korai szakaszában történelmi mélypontra süllyedt a rubel a dollárhoz képest. Percekkel 9 óra előtt 37,35 rubelt ért 1 dollárt, ami 0,6 százalék rubelgyengülés péntekhez viszonyítva.

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés