2014. szeptember 1. 07:55

Szerény pluszban indítottak a moszkvai értéktőzsde irányadó mutatói hétfőn a pénteki jelentős gyengülés után, de egy órával a kereskedés kezdete után már vegyes volt a kép, miközben a rubel történelmi mélypontra süllyedt a dollárral szemben.

A hétfői kereskedés közép-európai idő szerint 8 órai kezdete után pár perccel a dollárban jegyzett részvények kereskedését tükröző RTS-index 0,20 százalék, a likvidebb rubelkereskedésű MICEX-tőzsdemutató 0,30 százalék nyereséget jelzett a pénteki záróértékhez képest. Egy órával később, kilenc órakor az RTS 0,33 százalék veszteségen, a MICEX 0,42 százalék nyerségen állt.

A rubel és a dollár árfolyamának alakulása
(Forrás: Yahoo)

Pénteken az RTS 2,40 százalékkal, a MICEX 1,62 százalékkal gyengült.

Hétfőn a kereskedés korai szakaszában történelmi mélypontra süllyedt a rubel a dollárhoz képest. Percekkel 9 óra előtt 37,35 rubelt ért 1 dollárt, ami 0,6 százalék rubelgyengülés péntekhez viszonyítva.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.