<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Csütörtöki ülésén újabb 50 bázisponttal csökkentette a kamatot a Bank of England, így a szigetországban 1 százalék az alapkamat mostantól. A döntés megfelelt az elemzők várakozásainak, akik arra számítottak, hogy a mélyülő recesszió miatt tovább vágják a kamatot a brit jegybank döntéshozói.

Folytatta a kamatcsökkentési időszakot a Bank of England, mely újabb 50 bázispontos vágással 1 százalékra mérsékelte az alapkamatot - jelentették be csütörtökön magyar idő szerint kora délután. Ezzel együtt tavaly november óta már 3,5 százalékkal csökkent a kamatszint az egyre mélyülő recesszió miatt.

A mai sorozatban már az ötödik kamatvágás volt Nagy-Britanniában, októberben még 5 százalék volt az alapkamat, majd onnan jött le folyamatosan, a Bank of England ezzel póbálja felpörgetni a gazdaságot, mely egyre mélyebbre csúszik a recesszióba. A hivatalos adatok szerint decemberben esett recesszióba a brit gazdaság, ugyanis akkor fordult elő, hogy egymást követő két negyedévben negatív növekedési adatot produkált.


Az alapkamat januárban csökkent történelmi mélypontra a szigetországban, az akkori 1,5 százalékos kamatszint a Bank of England történetében a legalacsonyabb volt. A brit Kisvállalkozások Szövetségének legutóbbi felmérése szerint csak a cégvezetők 24 százaléka vélte úgy, hogy tovább kell csökkenteni a kamatot, 63 százalék viszont úgy gondolta, hogy a jelenlegi szintnek maradnia kell - emlékeztet a BBC.

Magyar idő szerint délután háromnegyed kettőkor az Európai Központi Bank hozza nyilvánosságra februári kamatdöntésének eredményét, a szakemberek arra számítanak, hogy az eurózóna alapkamata marad 2 százalékon.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.