TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Mindkét nagy európai jegybank a vártnak megfelelő döntést hozott csütörtökön: a Bank of England és az Európai Központi Bank (EKB) is 50 bázisponttal csökkentette a kamatszintet. Ezzel a szigetországban 0,5 százalékra csökkent a ráta, míg az eurózóna alapkamatot 1,5 százalék lett a döntés után.

Nem okoztak meglepetést az európai jegybankok, a vártnak megfelelően 50 bázisponttal csökkentette a kamatot a Bank of England és az EKB is. Ezzel az Egyesült Államokhoz hasonlóan a kontinensen is elérhető közelségbe került a zéró kamatszint, de az kérdéses, hogy az újabb monetáris lazítással sikerülhet-e a tervek szerint felpörgetni a gazdaságot.

Az Európai Központi Bank döntéshozói a korábbi 2 százalékról 1,5 százalékra mérsékelték a kamatszintet csütörtöki ülésükön. Számítani lehetett erre a lépésre, mert Jean-Claude Trichet jegybankelnök már a februári ülés után elmondta, hogy ebben a hónapban "fontos randevújuk" lesz a döntéshozóknak. Akkor egyébként nem változott a kamat, legutóbb januárban csökkentett az EKB, akkor szintén 50 bázisponttal.

Az eurózóna jegybankja még tavaly novemberben kezdte csökkenteni a kamatot az akkori 3,75 százalékról, a jegybank elsődleges célja, hogy felpörgesse a recesszióba csúszott európai gazdaságot.

A Bank of England folyamatosan csökkentette az alapkamatot, többek között ezért is tart most alacsonyabban, mint az EKB. A szigetország bankja februárban is 50 bázispontot vágott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.