2007. június 13. 12:21

Jót tett az észak-írországi ingatlanáraknak a politikai kiegyezés. 2007 áprilisában év/év alapon 54.1 százalékos értéknövekedést mértek az ingatlanpiacon. Londonban egy átlagos ház több mint '''121 millió forintot kóstál'''. Brit ingatlanpiaci körkép.

209 454 £-t, (378£/ft) adtak áprilisban egy átlagos brit házért a vevők, ami 11,3 százalékkal magasabb, mint 2006-ban (persze jó kérdés, hogy milyen tulajdonságokkal bír az átlagos brit ház, de ez ismét csak statisztikai áltagérték kérdése). Londonban egy átlagos ház értéke 320 191£, vagyis több mint 121 millió forint.


A Közösségi és Önkormányzati Minisztérium (DCLG) statisztikai jelentése szerint a drágulás egyelőre folyamatos, sőt annak mértéke is nő. Míg márciusban év/év alapon 10,9 százalékos növekedést rögzítettek a statisztikusok, addig áprilisban már 11,3 százalékot.


Év/év alapon a legnagyobb értéknövekedést az észak-írországi házak érték el 54.1 százalékkal (márciusban ez az érték 50.1 százalék volt), míg Londonban 14 százalékos volt a növekedés.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.