2017. július 27. 12:04

Óriási emelkedést könyvelhetett el a Facebook részvénye az első félévben, de az elemzők szerint nem lesz megállás.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az elemzők máris felfele módosították a Facebook árfolyamára vonatkozó előrejelzésieket, azt követően, hogy egy nappal korábban a vállalat kiemelkedően jó számokat tett közzé. A világ legnagyobb közösségi oldala immár 2 milliárd felhasználónál jár, ráadásul ezt a cégvezetés komoly pénzekre tudja váltani.

Facebook részvényt vásárolna, vagy más befektetés érdekelné? Regisztráljon az Mfor Trader szolgáltatására, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

A Facebook második negyedéves adatai minden fontosabb mutató esetén túlszárnyalták az elemzői várakozásokat. A cég árbevétele 45 százalékkal ugrott meg az előző év azonos időszakához képest, és 9,32 milliárd dollár lett. Az üzemi eredmény 61 százalékkal szárnyalta túl a bázis időszak mutatóit, így 4,4 milliárd dollár lett, míg a nyerség 3,9 milliárd dollárra nőtt, ami 71 százalékos erősödést jelent. Az egy részvényre jutó eredmény a várt 1,13 dollár helyett 1,32 dollár lett, ez 69 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Nem véletlen, hogy több elemző máris módosította a részvény célárára vonatkozó prognózisát. A közelmúltban 150-160 dollár körüli várakozásokat ugyanis máris felülírta a piac, hiszen a remek eredményekre szinte felrobbant a papír ára és szerdán a záráskor 165 dollár volt egy részvény. A szakértők úgy látják, hogy ez azonban még közel sem jelent végállomást, és reális, hogy az év végére 200 dollárig emelkedjen a kurzus.

A Facebook részvények ugyan nem említhetők egy lapon Mészáros Lőrincz világrekordot jelentő cégeivel, ám egy piaci alapon működő vállalat esetén fél év alatt 44 százalékos ugrás így is kimagaslónak mondható. Ha azonban figyelembe vesszük az előrejelzéseket, akkor az év végéig az elemzők egy része további 20 százalékos emelkedést valószínűsít.

mfor.hu

Jogi nyiltkozatunknak megfelelően a jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.