2017. szeptember 1. 13:18

A Duna House havi tranzakciószám becslése szerint idén augusztusban, országosan 13 787 ingatlan adás-vétel bonyolódott. Ez idén a második legjobb hónap lett.

Kiugró forgalmat hozott az augusztus az ingatlanpiacon, ugyanis az idei második legtöbb adás-vétel történt a becslés szerint. Ennél május volt csak egy árnyalattal erősebb, illetve március közelítette még meg a mostani szintet. Tavaly ugyanekkor 11 814 darab tranzakciót becsült a Duna House, amely 17 százalékkal gyengébb érték. A becslés elmúlt 6 éves történetének ez a legerősebb augusztusi hónapja. A leggyengébb, 2013-as évben ugyanebben az időszakban majdhogynem feleennyi ingatlan cserélt csupán gazdát.
 
 
 
2017-ben a becslés alapján 101 404 adás-vétel történt országos szinten. Ez 1 százalékkal marad el csupán a tavalyi azonos időszaktól. 2016. első fele kiemelkedő volt, majd kissé visszaesett, idén azonban a szezonalitásnak megfelelően emelkednek a számok, amely ha így folytatódik, egész éves viszonylatban erősebb lehet a tavalyinál, vagyis a válság utáni legkiemelkedőbb év lehet.
 
mfor.hu